18 asja, mida oodata, kui te kokku kolite

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Paljud uuringud näitavad, et rahateemalised konfliktid on üks peamisi põhjuseid, miks paarid õnnetud on. Ja pole paremat kokkusobivustesti kui kokku kolimine ja koos elamine. Te peate olema valmis tõsiselt rahateemadel arutama ning ka oma lubadustest kinni pidama, nii säästate teineteist suurest meelehärmist.

Mis on aga veel need asjad, mis juhtuvad, kui te koos elama asute? Mom.me on kokku pannud ülevaatliku nimekirja. Kas tuleb tuttav ette?

1. Te teate liiga palju üksteise vannitoaharjumustest. Sina tahad hommikul duši alla minna, tema õhtul. Sina kasutad palju rohkem vetsupaberit kui tema. Tema jätab kõikjale oma habemekarvad vedelema. Ja pole mõtetki arutada, kas ta kuuleb sind kakamas (jah, kuuleb küll). Nüüd teate te tõesti teineteise intiimsemaidki üksikasju.

2. Sa hakkad igatsema üksiolekuaega. Te veedate koos praktiliselt iga ärkveloleku hetke. Loomulikult hakkad sa igatsema omaette olemise aega. Teineteisele ruumi andmine on tervislik.

3. Te igatsete ka koosolemisaega. Kooselavad paarid satuvad aga kiiresti ka rutiini, mis võib kergelt igavaks muutuda. On hetki, mil sa igatsed oma partnerit ning sulle võib tunduda, et te pole piisavalt aega koos veetnud.

4. Seks pole sama. Seks võib muutuda vähem erutavaks ja isegi juhtuda harvemini. Ehk on see seetõttu, et näete teineteist sagedamini või üksteise tujude muutumisi päeva jooksul, igal juhul mõjutab see teie seksuaalset keemiat. Kui sa pole asjadega rahul, räägi kindlasti oma partneriga!

5. Ikea paneb teie suhte proovile. Esimene käik sisekujunduspoodi võib teie suhte purustada. Sulle ei meeldi tema punaselembus ning talle sinu patjadehullus. Misiganes on põhjuseks, sisekujunduses üksmeele leidmine on üks võtmeküsimusi – tegelikult pole asi muidugi kunagi lambis vaid padjas, vaid emotsioonides, mis pinna all mulksuvad.

6. Te peate rääkima ekraaniharjumustest. Mõni inimene tahab, et enne uinumist ei oleks tund aega ühtki helendavat ekraani läheduses, teine aga lõõgastub vahetult enne uinumist veel pilku Instagramile visates. Nüüd, kui te voodit jagate ja teil on erinevad harjumused, peate te kindlasti asjad selgeks rääkima.

7. Kodutööd ei tundu õiglased. Pane põhireeglid paika pigem varem kui hiljem. See võib alguses tunduda kohmetu vestlusena, kuid teeb tuleviku palju ladusamaks. Pange paika, kuidas te kohustused jagate ning vaadake aeg-ajalt nimekiri üle. Täielik tasakaal ei pruugigi olla võimalik, mis ei tähenda, et selle poole püüelda ei võiks.

8. Veel üks suu toita. Partneriga koos elamine võib olla nii õnnistus kui needus. Veel üks suu toita – see tähendab, et toidule kulub rohkem, aga on ka teine sissetulek ja teine paar abikäsi, kes aitab toitu valmistada.

9. Jäta kapiruumiga hüvasti. Kui te just ei koli suuremasse kohta, on reaalsus see, et sa pead paljude oma asjadega hüvasti jätma, et tema asjadele ruumi teha.

10. Juuksed, karvad, kõikjal! Mingil põhjusel suureneb karvade hulk majapidamises eksponentsiaalselt niipea, kui kaks inimest koos hakkavad elama. Lihtsalt lepi sellega.

11. Sa ei jää (peaaegu) kunagi luku taha. Nüüd on kaks paari võtmeid ja kaks täiskasvanut ja selja taha on jäänud päevad, mil sa end kogemata ukse taha lukustad.

12. Teil tulevad termostaadisõjad. Erinevad inimesed on harjunud erinevate temperatuuridega ning kontrast on millegipärast veel suurem meeste ja naiste vahel. Üks tahab jahedat, teisel on koguaeg külm...

13. Sa pead üle vaatama oma sarjanimekirja. Kallimaga koos elamine tähendab, et sa pead hakkama oma filme ja sarju jagama. Kuid mõnikord on teie eelistused niivõrd erinevad, et te peate lihtsalt leidma kompromissi.

14. Te võtate omaks teineteise harjumused. Koos elades kipuvad paarid teineteise harjumusi mõjutama. Sa jääd kauemaks üles, sest ta on öökull ning tema hakkab käima sagedamini arstlikul ülevaatusel, sest sina käid. Samamoodi võivad kahjuks mõjuda ka halvad harjumused.

15. Te avastate teineteise veidrused. Ning mõnest neist veidrustest ei saagi lahti, olgugi, et need sulle närvidele käivad.

16. Te muudate teineteise söömisharjumusi. Sulle meeldib pasta, temale kartul. Sina tahaks kodus kokata, tema toitu koju tellida. Kuid kokku kolides muudate te paratamatult teineteise söömisharjumusi – uuringud on näidanud, et partnerid püüavad oma toiduvalikuid muuta, et kallimale meele järele olla.

17. Te näete head, halba ja karvast. Mida kauem te koos elate, seda mugavamalt te end teineteise seltskonnas tunnete – emotsionaalselt ja füüsiliselt. Te mõlemad lasete end natuke vabamaks, kuni ühel päeval avastad, et pole nädalaid jalgu raseerinud ja tema ei säti enam oma juukseid. Aga sisemine ilu on ju see, mis loeb, eks?

18. Sul on alati olemas autojuht lennujaama. Isegi, kui maailm läheb hulluks, on üks asi kindel – sul on alati keegi, kes sind lennujaama sõidutab ja sinna vastu tuleb. Jah, isegi pöörasel tipptunnil teeb ta seda, sest armastab sind. Pealegi, sa tead, kus ta elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles