Statistikaamet ja MTA loovad automaatse aastaaruande edastussüsteemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu-ja tolliameti Paide teenindusb
Maksu-ja tolliameti Paide teenindusb Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Statistikaamet loob koostöös maksu- ja tolliametiga (MTA) projekti Aruandlus 3.0 raames ettevõtetele aruandeaasta andmete automaatse esitamise lahenduse.

«Statistikaamet on üheks oma prioriteediks seadnud andmeesitajate halduskoormuse vähendamise. Koostöös maksu- ja tolliametiga töötatakse projekti Aruandlus 3.0 raames välja automaatne andmete esitamise tehniline lahendus,» ütles statistikaameti projektijuht Silver Part pressiteate vahendusel.

«Ettevõtjatele luuakse võimalus liidestada sellega enda majandustarkvara nii, et kui ettevõte on sellise funktsionaalsuse sisse lülitanud, edastatakse andmed sealt otse. Pole enam vajadust minna iga konkreetse asutuse keskkonda andmeid sisestama. Projekti esimeses etapis võimaldatakse niimoodi edastada palga ja tööjõukulude andmeid 2018. aastal,» ütles Part.

«Oleme teadlikud andmekogumise rakenduse eSTAT kasutajate pretensioonidest rakenduse kasutusmugavusele ja disainile. Statistikaamet on algatanud eSTAT keskkonnale kasutajaliidese disaini projekti, mille eesmärk on luua statistikaameti e-teenuse eSTAT keskkonnale uus kasutajaliidese disain, mis arvestab sihtgruppide soovidega ja võimaldab mugavamalt ja kiiremalt täita eSTAT keskkonna kasutajate eesmärke,» sõnas statistikaameti andmetöötluse ja registrite osakonna juhataja Epp Karus.

«Projekti käigus analüüsiti kasutajate kogemusi, loodi uus kasutajaliidese disain ja prototüüp. Disainiprojekti jätkuna algatame peagi arenduse etapi. Usume, et pärast arenduse lõppu on eSTAT intuitiivsem ja vastab kasutajate ootustele,» ütles Karus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles