Vitamiinipuudus võinuks Eesti beebi sandistada (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast sündi haiglast kojusaamist oli lapsel palju nutuhooge.
Pärast sündi haiglast kojusaamist oli lapsel palju nutuhooge. Foto: Panther Media / Scanpix / Craig Robinson

Esialgu ei suutnud keegi kindlaks teha, miks kolm nädalat enne õiget aega sündinud tüdrukutirts vahetpidamata nuttis, kuid siis tuvastati tal Tallinna kesklinna lastepolikliinikus suur B12-vitamiini puudus.

Liisbet (nimi muudetud – toim) sündis 2015. aasta novembris. Ehkki tüdruk nägi ilmavalgust oodatust kolm nädalat varem, loeti ta ajaliseks lapseks. «Kõik näidud olid suurepärased,» meenutas lapse ema Merily. «Ta oli nii kaalult kui ka pikkuselt normis, aga teisel elupäeval tekkis tal haiglas kollasus ning ta sai fototeraapiat. Näidud stabiliseerusid ja kaheksa päeva pärast saime välja.»

Koju saades oli Liisbetil palju nutuhooge. Merily sõnul pidasid nii arstid kui ka imetamisnõustaja esialgu põhjuseks gaasivalusid, kuid ema hakkas märkama, et tütar on kogu aeg rahutu ja tema enesetunne tundus üha halvenevat.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles