Pihkvalane üritas drooniga Eestisse salasigarette toimetada (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon.
Droon. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Venemaa piirivalvurid tabasid möödunud nädalavahetusel Petseris Eesti piiri ligidal kohaliku elaniku, kes üritas drooniga salasigarette Eestisse saata.

Pihkva oblasti piirivalvevalitsusest teatati, et üsna ebatavaline juhtum leidis aset Petseri äärelinnas 350 meetri kaugusel Eesti piirist. Seal peeti kinni Pihkva elanik, kes saatis ümber ehitatud drooniga Eestisse partii salasigarette ning kavatses seda tegevust jätkata, vahendas Pihkva oblasti uudisteportaal.

Kinnipeetud mees rääkis ülekuulamisel, et oli sigarettide smugeldamiseks põhjalikult valmistunud. Arvestades tubakatoodete hinnavahet Venemaal ja Eestis, otsustas ta käesoleva aasta alguses toimetada sigarette Eestisse ning neid siin realiseerida. Selleks ostis mees internetipoest drooni, kohaldas selle salakauba veoks ning valis hoolikalt välja koha, kust see üle piiri saata.

16. juuli öösel saatiski ta esimese partii salasigarette üle piiri. Teise partii saatmise ajal ilmusid juba kohale piirivalvurid, kes tõmbasid ta kavatsustele kriipsu peale. Mehe juurest leiti 1260 pakki sigarette kogusummas 50 000 rubla ( enam kui 730 eurot).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles