Putini inimõigusnõukogu soovitab Venemaa setudel autonoomiat taotleda (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petseri klooster.
Petseri klooster. Foto: Alo Lõhmus / Postimees

Venemaa presidendiadministratsiooni juures tegutseva inimõigusnõukogu liikmed soovitavad Pihkva oblastis elavatel setudel taotleda rahvuslik-kultuurilist autonoomiat, teatas uudisteagentuur Interfax.

Nõukogu liikmed eesotsas esimehe Mihhail Fedotoviga tegid sellise ettepaneku teisipäeval, kui külastasid Petseri rajoonis asuvat Radaja (vene keeles Sigovo) Seto Muuseumi.

Delegatsiooni liikmed soovitasid muuseumi juhtkonnal staatuse vormistamisega algust teha ning Pihkva oblasti kuberneri asetäitja Vera Jemeljanova lubas, et Pihkva oblastivalitsus abistab muuseumi vajalikes juriidilistes küsimustes.

Vene presidendi juures asuv kodanikuühiskonna arengu ja inimõiguste nõukogu on nõuandev organ, millesse on kuulunud ka president Vladimir Putini kriitikuid, aga sellel ei ole märkimisväärset mõju Venemaa inimõiguste olukorrale.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles