Uuring: rohelistel on Soomes praegu rekordiline toetus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste juht Touko Aalto.
Roheliste juht Touko Aalto. Foto: Wikipedia.org

Soome sotsiaaldemokraadid ja roheliste erakond on värske arvamusküsitluse järgi tõusuteel, kuid mõlema partei toetus jääb siiski alla 20 protsendi.

Soome populaarseim partei on 21 protsendise toetusega endiselt konservatiivne Koonderakond (Kokoomus), ilmnes Helsingin Sanomates täna avaldatud küsitlustulemustest.

Sotsiaaldemokraatide reiting on tõusuteel, neid toetab 19,6 protsenti vastanuist.

Kolmas on jätkuvalt Keskerakond, ent selle toetus liigub järsult allamäge. Parteid pooldab 16,4 protsenti soomlastest, mida on madalaim näitaja sellel valitsusajal.

Keskerakonnale hingavad kuklasse juba rohelised, kelle poolt hääletaks 15,5 protsenti Soome kodanikest, mis on partei rekord Helsingin Sanomate küsitlustes.

Vasakliidu ja väikeparteide toetuses ei ole lehe andmeil muudatusi toimunud. Vasakliidu pool hääletaks praegu 8,9 protsenti soomlastest ehk veidi rohkem kui Põlissoomlaste ja sellest lahku löönud Uue Valiku poolt kokku.

Valitsuserakondi ja Uut Valikut pooldab nüüd vaid 39,9 protsenti soomlastest. Valitsuse toetus on seega madalaimal tasemel kui kunagi varem keskerakondlasest peaministri Juha Sipilä valitsusajal.

Küsitluse viis Helsingin Sanomate tellimusel läbi Kantar TNS, küsitledes enam kui 2200  inimest 19. juuni ja 14. juuli vahelisel ajal. Veamarginaal on suuremate erakondade puhul umbes kaks protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles