Kokka koos lastega! Teistmoodi pitsa

, Rannamõisa toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teistmoodi pitsa
Teistmoodi pitsa Foto: Ragne Värk

Koolivaheaja sisustamiseks on hea võimalus koos lastega ette võtta ühine kokkamine. 

Rannamõisa toidublogija Ragne Värk pakub välja ühe tervisliku ja väga lihtsa pitsaretsepti, mis erineb veidi traditsioonilistest pitsadest. Pitsa põhjaks on näkileivad, katteks aga küpsetatud juustukuhja all suitsukana, paprika ja kodujuust.

Selle retsepti põhjana on kasutatud kaerajahust näkileibasid, mis on tavapärasest näkileivast tunduvalt heledamad ning pisut paksemad. Needsamad näkileivad aga võid asendada ka riisi- või maisigalettidega. Pitsad sobivad ka täiskasvanutele kiireks ja kergeks vahepalaks.

Teistmoodi pitsad

Valmib 4 väikest pitsat

  • 4 kaerajahust näkileiba
  • 4-6 teelusikatäit tomatipastat
  • 2 supilusikatäit paprikat, hakituna
  • 8 suitsutatud broilerikintsulihaviilu
  • 4 teelusikatäit kodujuustu
  • 4 supilusikatäit riivitud juustu
  • soola pipart

Määri näkileibadele tomatipasta ning raputa peale paprikatükid. Seejärel aseta pitsadele suitsukanaviilud ning kodujuust. Maitsesta soola-pipraga. Kõige peale aseta riivjuust. Küpseta pitsasid ahjus 200 kraadi juures seni, kuni juust on sulanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles