Skandaal Leedus: Venemaale saadetud noored käisid Kremli-meelses motoklubis (17)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööhundid 6. mail Peterburis mootorrattahooaega avamas. Esiplaanil Ööhuntide juht Kirurg ehk Aleksandr Zaldostanov.
Ööhundid 6. mail Peterburis mootorrattahooaega avamas. Esiplaanil Ööhuntide juht Kirurg ehk Aleksandr Zaldostanov. Foto: Peter Kovalev/Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Leedus puhkes skandaal, sest Venemaal suvelaagris käinud Plunge rajooni noortedelegatsioon suhtles muu hulgas Kremli-meelse motoklubi Ööhundid liikmetega ning külastas sõjamuuseume.

Noortedelgatsiooni Venemaa-visiit toimus Plunge rajooni omavalitsuse ja Venemaa Krasnogorski rajooni vahel 2003. aastal sõlmitud leppe alusel, vahendas TVNET uudisteagentuuri LETA.

Plunge rajooni juhi Audrius Klišonise sõnul pöördus ta pärast Venemaa agressiooni algust 2014. aastal välisministeeriumi poole, et saada selgust leppe jätkamise küsimuses. Rajoonijuhile olevat vastatud, et sellised vastastikused delegatsioonide külaskäigud on vajalikud ning tehti ettepanek neid jätkata.

Klišonis märkis, et delegatsiooni eelnevalt kooskõlastatud programmis polnud Ööhuntide külastust ette nähtud.

Leedu riikliku julgeolekuamet aga kinnitab, et omavalitsust hoiatati võimalike propagandaürituste eest, mis võivad Leedu noori Venemaal ees oodata.

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles