Tulekahju kustutamine viis kanepitaimede leidmiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaim
Kanepitaim Foto: SCANPIX

Saaremaal Pihtla vallas Vätta poolsaarel Suure-Rootsi külas laupäeval tulekahju kustutanud päästjad avastasid pimedast kuurist kahtlased taimed.

Saarte Hääle andmeil oli tegemist enam kui saja kanepitaimega, mille päästjad leidsid, kui nad üritasid järelkustutamist tehes sisse pääseda põlenud hoone kõrvalhoonesse, mille ukse ette olid tõstetud tünnid. Kuigi maja peremehele tuletõrjujate plaan ei meeldinud, läksid päästjad pimedasse kuuri siiski sisse.

Ehkki pererahvas kinnitas, et tegemist on tomatitaimedega, otsustas sündmuskohale saabunud politsei taimed minema viia ja ekspertiisi saata.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles Saarte Häälele, et kriminaalmenetlust alustati paragrahvi järgi, mis käsitleb unimaguna, kanepi ja kokapõõsa ebaseaduslikku kasvatamist.

«Kahtlustatavana peeti kinni 26-aastane ja 49-aastane mees,» lausus Erm. Kahtlased taimed saadetakse ekspertiisi, praegu ei ole veel teada, millega täpselt on tegemist.

Tulekahjust teatati häirekeskusele laupäeval kell 21.17. Päästjate saabudes põles sauna ja garaažiga kõrvalhoone juba lahtise leegiga. Põlevast garaažist toodi välja kolm propaaniballooni, kaks süsihappegaasiballooni, üks argooniballoon ja üks hapnikuballoon. Tules hävisid eterniitkatus, garaaži sisustus ning seal hoitud traktor ja tööriistad. Hoiti ära tule levik lähedal asuvale elumajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles