Mainor Grupi poolaasta kasum kasvas 59 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Ülemiste City
Tallinnas Ülemiste City Foto: Tairo Lutter / Postimees

2017. aasta esimesel poolaastal oli Eesti valdusfirma Mainor AS käive 10,1 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tähendas 14 protsenti kasvu.  Perioodi puhaskasum kasvas võrreldes aasta varasemaga 59 protsenti ehk 3,8 miljoni euroni.

Suurima panuse Mainori grupi tulemustesse andis Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste AS, kelle müügitulu oli 3,8 miljonit eurot,  kasvades 39 protsenti. Mainor Ülemiste esimese poolaasta ärikasum koos kinnisvara väärtuse kasvuga oli 5,1 miljonit eurot kasvades 75% võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga.

Olulise panuse Mainori grupi esimese poolaasta majandustulemustesse andsid veel Ülemiste City’t energiakandjatega varustav Dvigatel Energeetika AS, mis stabiilse 1,6 miljoni euro suuruse käibe juures näitas kasumi 32 protsendist kasvu 340 tuhande euroni ja aknatootja Rekman, mille käive ulatus 2,2 miljoni euroni kasvades võrreldes aasta varasema 56 protsenti.  Aknatootja põhiline kasv tuli ekspordist, mis suurenes üle 3 korra.

AS Mainor tegeleb peamiselt Ülemiste City arendamise ja gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegilise juhtimisega. Tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tänaseks tööd kokku ligikaudu 230 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles