Brasiilia saatis Rio kuritegevusega võitlema veel tuhat politseinikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinik Rio de Janeiro Mangueira slummis.
Relvastatud politseinik Rio de Janeiro Mangueira slummis. Foto: MAURO PIMENTEL/AFP

Brasiilia valitsus teatas neljapäeval, et saatis Rio de Janeirosse kuritegevusega võitlema veel tuhat politseiametnikku seoses viimastel kuudel ägenenud vägivallapuhanguga linnas.

Julgeolekuminister Sergio Etchegoyen kinnitas ajakirjanikele, et valitsus eraldas 620 politseiametnikku ja 380 liikluspolitseinikku tagamaks turvalisust linnas.

"Me oleme välja töötamas pikaajalist plaani kuritegevuse vähendamiseks Rios," ütles Etchegoyen.

Viimaste aastate majanduskriis on veelgi kasvatanud vägivalda ja kuritegevust Rio de Janeiro sadades slummides.

Mitu inimõigusorganisatsiooni ja mõttekoda alustas maikuus kampaaniat tapmiste arvu vähendamiseks Brasiilias, mis on olnud aastaid selles maailmas esikohal. 2015. aastal tapeti Brasiilias ühtekokku 56 212 inimest, millega edestatakse palju suurema rahvaarvuga riike nagu Hiina ja India, ütles mõttekoda Igarape Instituut, mis kogub sellekohaseid andmeid ÜRO-lt ja valitsustelt kogu maailmas.

Valitsusele avaldatakse survet viimaks ellu teraapiaprogramme uimastisõltlastele ning reformimaks ülerahvastatud vanglate süsteemi, kus mittevägivaldsete kuritegude eest süüdi mõistetud isikud pannakse tihti ühte kongi tapjatega. Kampaaniaga püütakse vähendada ka vastasseisu sõjaväepolitsei ja slummielanike vahel.

Ladina-Ameerika moodustab umbes kaheksa protsenti kogu maailma elanikkonnast, kuid Igarape andmetel pannakse seal toime 38 protsenti tapmistest, igal aastal kaotab seal elu umbes 144 000 inimest.

Regiooni kõige vägivaldsem riik on El Salvador, kus 2016. aastal pandi toime 91 tapmist 100 000 elaniku kohta. Brasiilial oli see näitaja 27,5, millega ollakse samuti esimeste seas maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles