Katar täitis esimese naaberriikide nõudmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskus Katari pealinnas Dohas.
Kaubanduskeskus Katari pealinnas Dohas. Foto: NASEEM ZEITOON/REUTERS/Scanpix

Katar teatas eile terrorismivastase seaduse muutmisest, milles nähakse vastutulekut Dohale blokaadi kehtestanud naaberriikidele.

Katari emiiri Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani dekreediga luuakse kaks riiklikku nimekirja terroristide ja terroriorganisatsioonide kohta ja määratletakse neisse sattumise kriteeriumid.

Seadus sisaldab terrorismi, terroristlike kuritegude, terroriorganisatsioonide ning terrorismi rahastamise definitsioone.

Eelmisel nädalal allkirjastasid USA ja Katar leppe terrorismi rahastamisega võitlemiseks, mida Katariga diplomaatilised suhted katkestanud Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid (AÜE), Bahrein ja Egiptus nimetasid ebapiisavaks.

Neli riiki kehtestasid Katarile 5. juunil blokaadi ning on esitanud Dohale täitmiseks 13 nõudmist.

Nad süüdistavad emiraati islamiäärmuslaste rahastamises ja tihedates sidemetes Saudi Araabia peamise rivaali Iraaniga. Doha on süüdistused tagasi lükanud.

Nõudmiste seas on Iraaniga diplomaatiliste suhete madalamale astmele viimine, Türgi sõjaväebaasi sulgemine Kataris ning televõrgu Al-Jazeera sulgemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles