U18 koondis näitas taset: Balti matšil alistusid nii Soome, Leedu kui Läti

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise üks liidreid Kristian Kullamäe.
Koondise üks liidreid Kristian Kullamäe. Foto: Georg Kõrre

Sel nädalal algavaks koduseks B-divisjoni Euroopa meistrivõistluste turniiriks valmistuv Eesti U18 korvpallikoondis võitis nädalavahetusel kodus täiseduga Balti matši. Jagu saadi kõigepealt soomlastest (83:65), seejärel Leedust (73:70) ning viimasena Lätist 75:71. Seega võib koondis end koduse turniiri eel üsna enesekindlalt tunda.

Tõeline etendus oli mäng Leedu eakaaslastega, kus võitja selgus alles viimaste minutite trilleris. Pärast time-out'ide jada kindlustas Eestile kolmepunktilise võidu Henri Drell, kes tabas ühepunktilises eduseisus veel kaks vabaviset. Koondise edukaimad olid selles mängus Kristian Kullamäe 15 punkti, seitsme lauapalli ja kolme resultatiivse sööduga. Drell panustas 14 ja Hugo Erkmaa 13 silma.

Mäng lätlastega oli eestlaste kontrolli all algusest lõpuni, kuigi neljanda veerandaja lõpuks oli eestlaste võit neljapunktiline: 75:71. Sten Saaremäel oli Eesti parim 12 punktiga, 11 silma jäi Henri Drelli arvele. Eesti koondise parimaks mängijaks valiti turniiril Kristian Kullamäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles