Riigijuhid avastavad Eesti väikesaari (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas ja tema nõunik Tanel Kiik (keskel) väikesaarte tuuril.
Peaminister Jüri Ratas ja tema nõunik Tanel Kiik (keskel) väikesaarte tuuril. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Jüri Ratas jätkab sel nädalal Eesti väikesaarte ringreisi, saari väisab ka president Kersti Kaljulaid.

President külastab esmaspäevast kolmapäevani Ruhnut, Abrukat ja Vilsandit.

Ruhnus külastab president esmaspäeval sadamat, Korsi ja Liise talusid, Ruhnu kirikuid, tuletorni, sadamakohvikut Yljes ning kohtub külaelanike ja ruhnurootslaste seltsiga. Abrukal külastab Kaljulaid teisipäeval sadamat, raamatukogu, päästemaja ja looduskaitsealust salulehtmetsa.

Riigipea külastab ka kalmistut, asetab küünlad Jüri ja Salme Tuuliku kalmule ning istutab Abruka seltsimaja lähedusse pärna. Pärast Abrukalt naasmist matkab president Saaremaal Viidumäe looduskaitsealal.

Enne visiiti Vilsandile külastab Kaljulaid kolmapäeval Kihelkonna rahvamaja ning kohtub kohaliku rahvaga. Vilsandil külastab president Mändre loodustuba, tutvub Vilsandi pääste-, teehooldus- ja põllumajandustehnikaga ja külastab ka saare tuletorni.

Peaminister Jüri Ratas Abrukal
Peaminister Jüri Ratas Abrukal Foto: Raigo Pajula

Valitsusjuht Jüri Ratas külastab täna Kihnu ja Manija ehk Manilaiu saart. Peaminister kohtub kohaliku kogukonna edendajate ning Kihnu vallavanema ja volikogu esimehega.

Peaminister Ratas alustab ringreisi Munalaiu sadamast, kust suundub Manija saarele. Manija ehk teise nimega Manilaiu saarel kohtutakse kohalike elanikega ning külastatakse rahvamaja.

Pärastlõunal võtab peaminister suuna Kihnu saarele. Kavas on kohalikku pärimuskultuuri tutvustava muuseumi külastus, tutvumine Kihnu malmtuletorni ning Püha Nikolai kirikuga.

Eelmisel nädalal käis Ratas Ruhnu saarel, Saaremaal, Abrukal ja Vilsandil. 

Peaminister Jüri Ratas väikesaarte tuuril
Peaminister Jüri Ratas väikesaarte tuuril Foto: Raigo Pajula
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles