Dodge Challengeri muskliautod võivad rikke tõttu omanike eest jalga lasta

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dodge Challenger SRT Hellcat
Dodge Challenger SRT Hellcat Foto: REBECCA COOK/Reuters

Autotootja Fiat Chrysler on viimasel ajal maadelnud mitmesuguste automaatkäigukasti probleemidega ning nüüd paistab häda olevat jõudnud ka Challengeri muskliautodeni, mis võivad ootamatult ise jalutama minna.  

USAs liiklusohutuse eest vastutava organisatsiooni National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) andmetel võib ligikaudu 7802 Dodge Challenger muskliautot olla mõjutatud tehnilisest rikkest, mille käigus ei lähe parkimiseks mõeldud Park (P) käik sisse, kuigi omanik näeb, et see on sees. 

Nii võib hakata P-käigul auto veerema ja põhjustada seeläbi õnnetuse. Autotootja on siiski rõhutanud, et taoline situatsioon võib tekkida ainult siis, kui mootor veel töötab ja käsipidur pole peale pandud.

Probleem mõjutab ainult 2017. aasta mudeleid, millel on automaatkäigukast ja 5,7-liitrine Hemi V8 mootor. 3,6-liitrine Pentastar V6 rikkest mõjutatud ei ole. Samuti pole mõjutatud ka võimsam 6,4-liitrine Hellcat või hullumeelse mootoriga Demon

Praegu pole konkreetse tehnilise rikke tõttu veel ühtegi õnnetust teadaolevalt toimunud ning viga parandatakse tõenäoliselt tarkvarauuendusega. 

Allikas: Carscoops

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles