Lahendame naiste suveprobleemid: hõõrutud reitest higihaisuni

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Basseini- ja rannapäevad, lendlevad kleidid, pikad jalutuskäigud rannal – suve juures on palju imelist. Suvi on suisa nii imeline, et võib olla kerge unustada, milliste suveprobleemidega peavad naised kokku puutuma. Meelde tulevad need aga väga valusalt, kui juba häda käes.

PureWow reastab kõige levinumad suvised mured ning ka lihtsad lahendused, kuidas nendega võidelda.

1. Päikesepõletus. Kui su esimene instinkt on ehk päikesepõlenud nahka duši all jahutada, siis tegelikult peaksid sa kõigepealt hoopis jahedat kompressi tegema. Kasuta selleks piima ning kata põlenud kohad piimasse kastetud lapiga. Piimas on palju valke, mis aitavad erinevalt veest nahal taastuda.

2. Lõhenenud kannad. Leota jalgu «Listerine’i vannis» (võrdsetes osades suuvett, äädikat ja vett), seejärel eemalda pimsskiviga surnud nahk.

3. Krässus juuksed. Kontrolli alt väljas juuste taltsutamise võti pole niivõrd mitte toode, mida sa kasutad, vaid millal sa seda kasutad. Kõige parem on juuksetoode peale kanda niisketele juustele – nii lukustad sa niiskuse juustesse ning kuivades jäävad juuksed kohe soengusse.

4. Kloorijuuksed. Kui sa veedad pikki päevi basseinis, kannatavad su juuksed: need muutuvad kuivaks ja hapraks. Kahju saad vähendada, kui loputad juukseid puhta veega juba enne vette minekut. Koju jõudes kasuta lillašampooni, et kollased toonid neutraliseerida ning proteiinimaski, et taastada niiskus.

5. Naha- ja kehaakne. Higi ja liigne rasu on akne jaoks täiuslikud tingimused. Puhasta nahka aknevastase vahendiga igapäevaselt ning püüa juuksed seljalt eemal hoida – juuksehooldustooted ummistavad su nahka ning põhjustavad samuti aknet.

6. Hõõrutud reied. Kui su reied puutuvad kõndides kokku, oled sa kindlasti kursis valuliku reite hõõrumisega, mis eriti painab naisi suviste ilmadega, kui seljas kleidike ja jalad sukkadest paljad. Lahenduseks on kasutada kas beebiõli, talki või tavalist higipulka, millega reied enne kokku määrida – nii ei teki hõõrumist. Netist saab tellida ka spetsiaalseid tooteid, mis reitele mõeldud, otsisõnana kasuta anti chafing.

7. Higihais. Kuidas sa ka ei püüaks, mõned päevad lihtsalt on… haisvamad. Kuid enne, kui sa kannad peale topeltkoguse deodoranti, mõtle korraks haisu põhjustele: bakterid. Kanna kaasas antibakteriaalseid niiskeid salvrätte ning puhasta sellega kaenlaaluseid enne, kui deodorandi peale kannad. Hädaolukorras sobib ka igasugune muu desinfektsiooni vahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles