Prügi-Uberi algatajatele tehti mitmesaja eurosed trahvid (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kruusalu (vasakul) ja Elmo Ant viivad  nõmmekate äravedamata prügi linnavalitsuse ukse ette.
Tiit Kruusalu (vasakul) ja Elmo Ant viivad nõmmekate äravedamata prügi linnavalitsuse ukse ette. Foto: Eero Vabamägi

Prügi-Uberi nime all Nõmme elanike õigeaegselt ära vedamata prügi linnavalitsuse ukse ette viinud mehed said kumbki 400 eurot trahvi.

«Nii mina kui Elmo Ant saime mõlemad 400 eurot trahvi,» ütles Prügi-Uberi üks algatajaid Tiit Kruusalu Postimehele. Tõenäoliselt mehed vaidlustavad trahviotsused kohtus. «Nagu ma ka juba Nõmmekate Facebooki lehel kirjutasin, lubasin kohtusse minna isegi siis, kui kasvõi ühe euro suuruse trahvi saan. Sest tegelikult ei trahvitud ju ainult mind ja Elmot, vaid tervet Nõmme kogukonda. Me ju küsisime algul sotsiaalmeedias nõmmekate arvamust, et kas on vaja selline aktsioon korraldada ning toetajaid oli mitusada,» rääkis Kruusalu.

«Nii et kuna tegutsesime kogukonna toel, siis süüdi mõisteti tegelikult nõmmekate kogukond. Aga kaks korda nelisada eurot on ilmselt argument ka nende jaoks, kes muidu ütleksid, et see marginaalne summa ei tasu janti ära, makske ja minge eluga edasi,» lisas ta.

Mida ja kuidas Kruusalu ja Ant edasi teevad, ei tahtnud Kruusalu veel rääkida ning kinnitas vaid, et niisama nad seda asja ilmselt ei jäta ning mõned rauad olevat juba tules.

Kruusalu ja Ant viisid 2. juuni hommikul linnavalitsuse ukse ette kaks suurt kotti olmeprügiga. tegemist oli protestiaktsiooniga Nõmmel jäätmeid vedanud ettevõtte Baltic Waste Management (BWM) viletsa teeninduskvaliteedi vastu. Sama päeva pärastlõunal tõi veel keegi ühe ühe prügikoti linnavalitsuse ette.

Seekord kutsusid munitsipaalpolitseinikud abilinnapea Kalle Klandorfi käsul välja pommirühma, et see kahtlase koti sisu uuriks. Õhtuse tipptunni ajal suleti Vabaduse väljakul liiklus niikauaks, kuni pommirobot koti sisuga tutvus.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles