Transaviabaltika: Kuressaare vajab suviseid lisalende

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Transaviabaltika lennustatistika näitab reisijate kõrget huvi Kuressaare suunal, jõudes juunikuus 77 protsendise lennutäitumuse juurde. Kärdla lendude täitumus püsis 40 protsendi juures.

Lennuettevõtte esindaja Rene Must täpsustas statistikat kommenteerides, et Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal lendas 865 reisijat, andes sellel suunal lendude täitumuseks 43 protsenti ja Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal oli juunikuus 1457 lennureisijat.

Lennuettevõtja tõi välja, et juunis teostati Kärdlasse arvuliselt rohkem lende kui Kuressaarde. «Saare Maavalitsuse otsusega vähendati jaaniaja lende – nii näiteks oli meil 23. juunil vaid üks lend Kuressaarde ja 24. juunil tühistasime Saare Maavalitsuse otsusega lennu sootuks,» rääkis Must ja lisas, et Transaviabaltika on valmis teenindama oluliselt rohkem lende kui vastava sihtkoha maavalitsus vaid sellekohase otsuse langetaks.

Must sõnas, et suveperioodil oleks otstarbekas reedeti, pühapäeviti ja ka esmaspäeviti lisada Kuressaare suunal täiendav lisalend pärastlõunaks, mis aitaks katta suvist lennuvajadust. «Meie hinnangul ja võttes arvesse praegust suvist piletimüüki Kuressaare suunal, oleks otstarbekas tuua praegusesse lennugraafikusse pärastlõunane lisalend neil populaarsetel päevadel ja seda nii, et Tallinnast väljuks reedeti, pühapäeviti ja esmaspäeviti lisalend kell 15.00 ja Kuresaarest pealinna suunas kell 15.55,» andis Rene Must lennuettevõtte hinnangu lisalendude vajaduseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles