Eesti lennukihooldusfirma asutas ettevõtte lennukite liisimiseks ja varuosadeks müügiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic MRO juht Risto Mäeots
Magnetic MRO juht Risto Mäeots Foto: Liis Treimann

Magnetic MRO AS ja USA Crestline Investors asutasid koostöös lennukite liisimiseks ja varuosade müügiks ühisettevõtte Magnetic Parts Trading Limited.

Uus ettevõte keskendub lennukite ja nende mootorite ostmisele ning osadeks müümisele või lühiajalisele liisimisele, teatas Magnetic MRO.

Crestline Investors hakakb uut ettevõtet rahastama ning Magentic MRO keskendub investeeringute juhtimisele ning osade hindamisele ja müümisele.

Magnetic Parts Trading Limited plaanib investeerida populaarsetesse lennukimudelitesse nagu Airbus A320 ja Boeing 737 ning nende mootorid.

Ettevõte plaanib esimesed investeerimisprojektid läbi viia tänavu kolmandas kvartalis.

Magnetic MRO AS on pakkunud lennukite remondi- ja hooldusteenuseid alates ettevõtte asutamisest 2002. aastal. Pakutav teenus koosneb lennukite liini- ja baashooldusest, rataste ja pidurite hooldusest, varuosade tarnimisest ja lennukite modifitseerimisest. Firmast 70 protsenti kuulub Baltcapile ja 30 protsenti neljale väikeaktsionärile.

Mullu oli ettevõtte käive 50,5 miljonit eurot ning puhaskasum 2,5 miljonit eurot. Tänavu aasta lõpus planeerib ettevõte uue angaari avamist, kus hakatakse teostama nii baasi kui ka värvimistöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles