Esimesel poolaastal ületas Eesti välispiiri 3,3 miljonit inimest

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk.
Nordica lennuk. Foto: Jaanus Lensment

Poole aastaga kasvas Eesti välispiiri ületanud inimeste arv 3,3 miljonini, varasemast enam on nii Venemaalt kui teistest riikidest saabujaid.

Politsei- ja piirivalveameti integreeritud piirihalduse büroo juht Helen Neider-Veerme sõnul registreeriti aasta esimese kuue kuuga 3,3 miljoni inimese õhu-, mere või maismaapiiri ületus, mis on 11 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Neider-Veerme sõnul on ühelt poolt on taas tõusma hakanud Venemaalt saabunud turistide arv. Samas lisandus kevadel uus liinilend Suurbritanniasse ning paranenud on ka liinilendude ja ristluslaevade üldine täituvus. Enam kui pooled piiriületajatest saabuvad Euroopda Liidu välistest riikidest, iseäranis Venemaalt, ning pea kolmandik on Euroopa Liidu kodanikud.

Poole aasta jooksul ületas välispiiri 497 157 sõidukit, mida on samuti enam kui eelneval aastal.

«Poole aasta jooksul suunasime piirilt tagasi 541 välismaalast, kel puudus viisa, elamisluba, muud dokumendid või piisavad elatusvahendid Eestis viibimiseks,» tõdes Neider-Veerme. Enim sisenemiskeelde väljastati Venemaa Föderatsiooni kodanikele, seda enam kui 300 juhul. Mullu samal ajal suunati piirilt tagasi 381 välismaalast.

Poole aastaga piirikontrolli käigus 95 tagaotsitavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles