Trump jätkas justiitsminister Sessionsi mustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Molly Reilly/Pool via CNP/MPI/Capital Pictures/RS/Scanpix

USA president Donald Trump jätkas teisipäeval justiitsminister Jeff Sessionsi laimukampaaniat, süüdistades ministrit nõrgas tegutsemises Hillary Clintoni väidetavate kuritegude menetlemisel, kirjutab CNN.

«Justiitsminister Jeff Sessions on võtnud väga nõrga seisukoha Hillary Clintoni kuritegude osas (kus on e-mailid & DNC server) & luureandmete lekked,» kirjutas Trump suhtluskeskkonnas Twitter. Ministeeriumi pressiesindaja keeldus täna Trumpi sõnavõttu kommenteerimast.

Trump on hiljuti väljendanud oma pettumust «topeltstandardite» osas. Presidendi hinnangul saavad tema leeri esindajad Venemaa-sidemete tõttu oluliselt karmima kohtlemise osaks kui Clinton.

Trump ei ole rahul sellega, et uurimine seoses Demokraatliku partei Venemaa-sidemetega ei ole aastaga kuskile jõudnud. Varasemalt on ta Twitteris küsinud, miks komiteed, uurijad ja justiitsminister ei ole Clintoni kuritegusid uurinud.

Sessions taandas end märtsis Trumpi Venemaa-seoste uurimisest kui selgus, et justiitsminister oli Trumpi kampaania ajal kohtunud Venemaa suursaadiku Sergei Kisljakiga. On selge, et Trumpi pikaaegne toetaja ei oleks saanud ilma huvide konfliktita läbi viia ausat uurimist.

Presidendi hiljutised kommentaarid on pannud justiitsminister Sessionsi surve alla. Eelmisel nädalal New York Timesile antud intervjuus ütles Trump, et Sessions ei oleks pidanud end Venemaa-uurimisest taandama ja kui ta oleks oma sidemetest varasemalt teada andnud, oleks president saanud valida kellegi teise uurimist juhtima.

Trumpi kommentaarid tekitasid koheselt kahtluse, et Sessions võib ameti maha panna, aga justiitsministriga seotud allika sõnul ei ole Sessionsil plaani Trumpi kommentaaride tõttu tagasi astuda.

Pikalt ja lojaalselt Trumpi toetanud Sessionsi selline kohtlemine on kahtlusi tekitanud ka teiste presidendi alluvuses töötavate ametnike hulgas, kes kardavad, et  president ei vasta nende lojaalsusele samaga ja nad võivad oma ametikohad kaotada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles