Kohus jättis riigisaladuse avaldamises kahtlustatava vahi alla

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leitnant Raine Eenma kätlemas Kaitseliidu Toompea malevkonna aastapäeva üritusel 2015. aastal.
Leitnant Raine Eenma kätlemas Kaitseliidu Toompea malevkonna aastapäeva üritusel 2015. aastal. Foto: Toompea malevkond

Harju maakohus jättis riigisaladuse avaldamises kahtlustatava riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonibüroo eksnõuniku Raine Eenma vahi alla.

Vandeadvokaat Üllar Talviste leidis täna hommikul kinniste uste taga toimunud istungil, et Eenma vahi all pidamine tuleks asendada kergema tõkendiga, kuid riigiprokurör Laura Feldmanis oli sellele vastu, kirjutas ERR.

Kaitsepolitseinikud pidasid Eenma kinni 29. juunil, kuna kaitsepolitsei ja riigiprokuratuur kahtlustavad teda riigisaladuse ja salastatud välisteabe avalikustamises.

Riigiprokuratuuri taotlusel võttis Harju maakohus Eenma kaks päeva hiljem vahi alla.

«Kuivõrd kriminaalmenetlus on algusjärgus, ei ole kuriteo olemusest tulenevalt võimalik kahtlustuse sisu detailsemalt kommenteerida,» ütles toona ERRile riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Postimees kirjutas toona, et riigisaladuse avalikustamise või sellele juurdepääsu võimaldamise kahtlustuse saanud riigikantselei endise töötaja Raine Eenma juhtum šokeeris kunagisi kolleege. Eenma käest käisid läbi teabeameti ja kapo tööd puudutavad dokumendid ja ta töötas n-ö luurekoordinaatorite Andreas Anvelti ja Kristjan Priki alluvuses.

Teadaolevalt kahtlustatakse Eenma puhul pigem riigisaladuseks oleva informatsiooniga lohakat ümberkäimist pärast töökohalt koondamist. Loe pikemalt: Eenmad kahtlustatakse kuritegelikus lohakuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles