Naine suri seksivigastusse, kuna arstid ei märganud ohumärke

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Noor naine ja ema suri haruldasse lihasööjabakteri põhjustatud haigusesse, mille ta sai pärast enda seksi käigus vigastamist.

Kate Widdowson ütles meedikutele, et vigastas oma rannet seksi ajal, kui oli voodi külge seotud. Arstid diagnoosisid tal nikastuse ning saatsid naise koju, kuid ei pannud tähele ohumärke, et tegemist võib olla millegi märksa hullemaga, kirjutab news.com.au.

Inglismaalt Birminghamist pärit 24-aastane Kate viidi aga kiirelt tagasi haiglasse järgmisel päeval ning kiirabis tabas teda südamerabandus. Seejärel diagnoositi tal lihasööjabakter Necrotising fasciitis ning bakteriaalse infektsiooni tagajärjel ta hiljem ka suri.

Kate’i partner, kokana töötav Dean Smith ütles, et paar oli koos olnud viis ja pool aastat, samuti on neil ühine laps.

Selle aasta esimesel päeval läks Katie tööle ning jagas hiljem sotsiaalmeedias pilti oma randmest, kurtes, et ta on suurtes valudes. Haiglast saadeti ta valuvaigistite retseptiga koju. Järgmisel hommikul olid tekkinud villid ning ta pöördus taas haiglasse. Murelik Dean mäletab, et nad olid eelnevalt seksinud, kuid tegemist polnud millegi üliekstreemsega. Koroneri sõnul kurtis Kate kiirgavat randmevalu, mis liikus mööda kätt üles, samuti ei saanud ta sõrmi liigutada. Ka olnud ebaregulaarsed naise kehatemperatuur, pulss ja vererõhk, mis tähendab, et ta oleks pidanud jäetama jälgimisele. Kuid hoolimata kahe arstiga konsulteerimisest ja röntgenist sai ta diagnoosiks siiski randmenikastuse ja lasti haiglast koju.

Koroneri sõnul oleks naine pidanud jäetama haiglasse ning minema kohe operatsioonile. Mõlema arsti käitumises leidis hilisem uurimine vigu. «Nad lihtsalt ignoreerisid juhiseid, mis on meil välja töötatud just selliseks situatsiooniks, millest Kate end leidis,» kommenteeris koroner. «Kui Katie oleks jäänud haiglasse, oleks saanud tema surma vältida.»

Katie kasuisa sõnul kavatsevad nad algatada haigla suhtes kahjunõumenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles