Pildid: Lõuna-Prantsusmaa on hädas maastikupõlengutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Prantsusmaa ja Korsika saar on maastikupõlengutega tõsiselt hädas. Võimude teatel evakueeriti piirkonnast ööl vastu tänast vähemalt 10 000 inimest. 

Alles eile palus Prantsusmaa abi põlengutega võitlemisel Saint-Tropezi turismikuurordi lähistel. 

Täna öösel evakueeriti uute põlengute tõttu vähemalt 10 000 inimest turismipiirkonnast, kus viibivate inimeste arv suviti kolmekordistub. Uus tulekahju puhkes Vahemere ääres asuva Bormes-les-Mimosas'i lähistel. 

Sel aastal on Lõuna-Prantsusmaal suvi olnud erakordselt kuiv ja see on muutnud maastiku väga tuleohtlikuks. 

Eile võitles põlengutega rohkem kui 4000 tuletõrjujat ja sõjaväelast, keda abistasid 19 lennukit, mille abil üritati tulekahju kontrolli alla saada. Esmaspäeval alguse saanud põlengute käigus on vigastatud vähemalt 12 tuletõrjujat ning arstiabi on vajanud 15 politseinikku.  

Tugevad tuuled ja kuiv maastik on erakordselt ohtlik, seetõttu palus Prantsusmaa Euroopa Liidult abiks kahte lennukit, et põleng kontrolli alla saada. Ühe lennuki saatis Itaalia viivitamatult piirkonda appi ning praegusel hetkel tehakse jõupingutusi, et ka teine lennuvahend Lõuna-Prantsusmaale saata. 

Eilseks olid põlengud hävitanud 4000 hektarit maad Vahemere rannikul, Lõuna-Prantsusmaa mägistel aladel ning Korsika saarel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles