IT-spetsialistid peavad ministeeriumis pakutavat kuupalka naljaks (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiasutuse palgapakkumine teeb spetsialistidele nalja.

MARKO SAARM/SAKALA
Riigiasutuse palgapakkumine teeb spetsialistidele nalja. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus (RMIT) otsis töökuulutuste portaalide vahendusel uut töötajat IT administraatori töökohale, kelle 1000-eurone brutokuupalk ei ole IT-spetsialistide endi hinnangul antud ametikohale vastav. Sotsiaalmeedias peeti seda palgapakkumist lausa naljaks.

Pika kirjeldusega töökohale suunduvat töötajat oleks oodanud 1000-eurone brutopalk ehk töötaja pangakontole oleks igakuiselt hakanud laekuma veidi üle 800 euro, vahendab Geenius. Töökuulutuses väljatoodud palganumber tekitas sotsiaalmeedias elava arutelu, kus leiti üheselt, et 1000-eurone brutopalk ei ole antud ametikohale vastav ning seda peeti isegi naljaks.

Sellise seisukoha võttis näiteks ka tuntud IT-ettevõttes töötav programmeerija Ain (nimi muudetud - toim): «Töökuulutuse järgi tundub mulle, et otsitakse n-ö tavalist itipoissi, kes käib töötajate muresid kuulamas, arvutitele restarte tegemas ja aeg-ajalt saab ka mõne hankega kuidagi abiks olla.»

Aastate jooksul mitmetes firmades töötanud programmeerija leiab, et sellise töökoha puhul algaks õiglane tasu 1500 eurost (bruto) ja küündib kuskil 1800 euro (bruto) kanti.

Samas RMIT direktori Margus Noormaa sõnul konkurss ebaõnnestus ja IT administraatori otsinguid pikendatakse: «Töökohale kandideeris üle 20 inimese, kuid sobivat kandidaati ei leitud. Pikendasime konkursi lõpptähtaega kuni 08.08.2017.»

Loe lähemalt tehnikauudiste portaalist Geenius.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles