Süürias sai liitlaste õhulöögis surma 29 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Raqqa lähedal manteel.
USA sõdur Raqqa lähedal manteel. Foto: Hussein Malla/AP

Süürias sai kolmapäeval surma 29 tsiviilisikut, kui USA juhitud liitlased tegid õhulöögi Raqqa linnale, teatasid inimõiguslased.

"Hukkunute seas on vähemalt kaheksa last," kinnitas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Rahman oli veidi varem teatanud, et Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) on vabastanud islamistide käest poole Raqqa linnast.

"Süüria Demokraatlikud Jõud kontrollivad 50 protsenti Raqqa linnast hoolimata islamistide vihasest vastupanust," ütles Rahman.

Operatsiooni Eufrati raev peastaabi esindaja Jihan Sheikh Ahmad teavitas juba päeva varem, et äärmusrühmituse Islamiriik de facto pealinnast Raqqast on vallutatud pea pool.

Ahmad ütles kurdi meediale, et "SDF-i jõud murdsid IS-i teisest kaitseliinist läbi ja valdavad nüüd 45 protsenti Raqqast". Ahmadi sõnul on SDF vallutanud kaheksa kvartalit, kuues lahingud jätkuvad.

Raqqa vallutamine algas juuni alguses. Juuli alguseks jõudsid rahvusvahelise koalitsiooni toetatud opositsiooni relvajõud kindlustatud Raqqa vanalinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles