Läänemaailma trendikaimate beebinimede hulgas on kaks meil levinud nime (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Nimeeksperdid Nameberry’st on kokku pannud oma ennustused selle kohta, millised saavad olema selle aasta kõige trendikamad nimed. Inspiratsiooniks on kõige kuumemad kuulsused, aga ka kõige lahedamad nimed kõikjalt maailmast. Kui sa otsid oma lapsele nime, võid siit häid mõtteid leida!

  1. Tatjana. Meilgi väga levinud nimi, ehk isegi tavaline – kuid inglise- ja saksakeelses kultuuriruumis on selle nime j-ga kirjutamine väga eksootiline! Sealsetes riikides kirjutatakse seda, kasutades tavaliselt i- või y-tähte.
  2. Kyd. David Duchovny ja Téa Leoni panid oma lapsele nimeks Kyd aastal 2002, mis mängib sõnaga kid – inglise keeles laps. Samuti on see viide kirjanik Thomas Kydile, kes kirjutas juba enne Shakespeari oma versiooni «Hamletist».
  3. Alizeh. Pärsia keeles tähendab see tuult ning näitleja Geena Davis valis selle oma tütre nimeks.
  4. Benajah. Vana heebrea nimi, mis tähendab «Jumal on ehitanud». Huvitav twist nimele Benjamin.
  5. Tahiti. Polüneesia kohanimi, paradiisisaar.
  6. Sulien. Vana kõmri nimi, mis tähendab «päikesega sündinud», väidetavalt olla see olnud kõmri õpetlaste hulgas levinud nimi.
  7. Moana. Maoori nimi, mis tähendab merd, samuti kandis sama nime polüneesia merejumal.
  8. Koa. Tugev Hawaii nimi, mis tähendab sõdalast. Kuna Noah on väga populaarne nimi, siis võib näha Koas sellele peagi tugevat konkurenti.
  9. Ines. Ines tähendab puhast, neitsilikku ning on Itaalia, Portugali, Sloveenia ja Horvaatia versioon nimest Agne. USAs panid näitlejad Blake Lively ja Ryan Reynolds oma teisele tütrele just selle nime – nii et võime ainult rõõmsad olla, et meil on nii armastatud Eda-Ines Etti!
  10. Gunther. Ilma ü-ta hääldatakse seda palju pehmemalt – nagu hääldati samanimelise karakteri nime sarjas «Sõbrad». USAs pole ei see ega nime Skandinaavia versioon, Gunnar, kunagi väga populaarsed olnud, mistõttu on see hea kandidaat neile, kes otsivad väga erilist nime.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles