Õlistest kaltsudest puhkenud põleng hävitas Ülenurmel elumaja

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme vallas Täsvere külas hävis eile õhtul tules maja.
Ülenurme vallas Täsvere külas hävis eile õhtul tules maja. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästjatele teatati eile õhtul kell 20.22, et Ülenurme vallas Täsvere külas põleb elumaja ja leek ulatub juba katusest välja. Päästjad saabusid kohapeale kell 20.34. Sel ajal põles maja lausleegis ning katus ja osa vahelagedest oli kokku varisenud.

Päästjad kaitsesid ümberkaudseid hooneid ning takistasid tule levikut viljapõllule. Kustutustööd lõppesid kell 00.33. Põlengus hävis vanem rehielamu tüüpi maja, millest pooles olid elu- ja pooles majapidamisruumid.

Tulekahju märkas esimesena naaber, kes andis põlengust teada häirekeskusele. Elanikud olid kodus, aga märkasid tulekahju alles siis, kui katus juba suures ulatuses põlema oli süttinud. Pererahvas pääses majast tervelt välja.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et tulekahju sai alguse majapidamisruumidest, kus süttisid põranda õlitamisel kasutatud kaltsud. Tuli levis sealt katuse alla ning kiiresti üle terve hoone laiali.

Kiik ei osanud öelda, kui palju inimesi hoonet elumajana kasutas. Tema sõnul elasid seal vanemad inimesed.

Päästeamet juhib inimeste tähelepanu sellele, et tuleohutuse tagamiseks tuleb põranda õlitamisel kasutatud kaltsud või muu materjal pärast tööd visata veega täidetud anumasse. Vedelema jäetud õlised kaltsud süttivad iseenesest. Sellekohane hoiatus ning tuleohutusinfo on kirjas ka õli kasutusjuhendis, millega tasub enne töö alustamist hoolikalt tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles