Prokurör nõuab Galojanile kaheaastast vangistust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojani
Anna-Maria Galojani Foto: Jelena Rudi

Ligi miljoni krooni omastamises süüdistatava Eesti Euroopa Liikumise (EEL) endise juhi Anna-Maria Galojani kohtuprotsess jõudis täna kohtuvaidlusteni ning prokurör nõudis neiule kaheaastast reaalset vangistust.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots rääkis Postimees.ee´le, et prokurör palus kohtul Galojan süüdi tunnistada ja mõista talle karistuseks kaheaastane vangistus. Lisaks peaks kohus prokuröri arvates nõudma Galojanilt välja kuriteoga tekitatud kahju kogu ulatuses ehk 63 784 eurot ning mõistma talle ka tegutsemiskeelu.

Galojani kaitsja arvates aga peaks kohus Galojani õigeks mõistma. Galojan ise end süüdi pole tunnistanud.

Kohus langetab otsuse 5. mail.

Süüdistuse kohaselt kulutas Galojan enda tarbeks ligi miljoni krooni ulatuses EEL-i raha erinevate ilukaupade ja -teenuste, sealhulgas hinnaliste riiete, jalanõude ja ehete ning mitme lõbureisi eest tasumiseks. Väidetavalt kuritarvitas Galojan ka MTÜ kinkekaarte ning maksis ühele ajakirjale raha, et nad teeksid temast kaaneloo.

Prokuröri kinnitusel on Galojani vastu kogutud tõendeid seitsme köite jagu ning muu hulgas on neil olemas ka naise kiri MTÜ nõukogule, milles ta tunnistas, et tegi lubamatuid kulutusi ligi 700 000 krooni ulatuses ning lubas selle summa tagasi maksta. Tänaseni pole Galojan seda teinud.

Varasemas intervjuus ütles neiu Postimees.ee´le, et ta tegi MTÜ juhatuse liikmena kindlasti vigu, kuid millises summas tegi ta lubamatuid kulutusi, selle jätab Galojan kohtu otsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles