12 asja, mis peaksid kindlasti käsipagasis olema

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipagas
Käsipagas Foto: Vida Press

Isegi, kui raskemapoolset kotti on tülikas mööda lennujaama tirida, tasuks need 12 asja ikka kotti mahutada, sest nende abil saad üle igasugusest äpardusest.

Reisile minnes tuleks kaasa pakkida võimalikult vähe asju ja kõige olulisem neist peaks olema käsipagasis. Vaid nii saad kindel olla, et kõik vajalik on sul kindlasti olemas ja nende abil saad hakkama ka kriisisituatsioonides, vahendab Popsugar.

1. Hügieenitarvete kott - võta alati elementaarne endaga kaasa. Läätsevedelik ja -karp, hambapasta ja -hari. Sinna võid lisada veel ka näiteks käekreemi ja kätepuhastamiseks mõne geeli. Eriti oluline on see pikkade lendude puhul, kui soovid end vahepeal veidi värskendada.

2. Sülearvuti - elektroonika panemine äraregistreeritavasse pagasisse on kindlasti riskantne. Kohvrid läbivad üsna keerulise teekonna, mistõttu on üsnagi võimalik, et sülearvuti saab tee peal mõne muhu. Lisaks ei kata paljud kindlustusseltsid väärisasjadele tekkinud kahjustusi, kui sa ei ole hoidnud neid pidevalt enda juures.

3. Rahakott koos kõige vajalikuga - alati hoia oma ID-kaart, pangakaardid, lennupiletid enda juures. Ja soovitavalt ühes kohas, selleks, et sa neid ära ei kaotaks. Üks pangakaart pisa aga mõnda teise kohta juhuks, kui keegi peaks koti varastama, on sul endiselt veel alles mõned rahalised vahendid.

4. Olulised ravimid - kunagi ei või teada, kui kohver ära kaob, mistõttu on erakordselt oluline hoida enda juures kõiki vajalikke ravimeid. Kuna lennureisid võivad olla pikad ja ööd unetud, tasuks igaks juhuks kaasa võtta ka valuvaigisti, mida peavalu korral kasutada.

5. Kõrvaklapid - kindlasti tahad vahepeal vaadata mõnd filmi või kuulata muusikat. Sama ei taha aga teha sinu kaasreisijad, mistõttu on kõrvaklapid äärmiselt olulised. Lisaks saad nendega summutada ümbritsevat heli.

6. Telefon - ilmselt ei lahku ükski inimene enam kodust telefonita, kuid veendu, et oled enda oma ikka käsipagasisse pakkinud. Lae sinna peale ohtralt lõbusaid rakendusi ja lae telefon enne reisile minekut täis.

7. Lisariided - lennukites võib olla üsnagi jahe, mistõttu tasuks isegi soojale maale lennates kaasa võtta mõni hea ja mõnus kampsun, mida saad vajadusel peale tõmmata. Kui külm ei hakka aga uni tuleb ikka peale, saad seda kasutada ka näiteks padjana.

8. Väärisesemed - kindlasti ära kunagi pane kalleid ehteid või muud väärtuslikku äraantavasse pagasisse. Asjad võivad katki minna ja kahjuks tuleb mõnikord ette ka varguseid. Kui su väärtesemed on väikesed, pane nad väikesesse kotti ja hoia neid oma käsipagasi kõige kindlamas kohas.

9. Tühi veepudel - turvakontrollist vedelikke läbi vedada ei tohi, kuid janu kimbutab lennuki kuiva õhu tõttu üsna kiiresti. Mõistlik oleks seega kaasa võtta tühi veepudel ja see lennujaama tualetis pärast turvakontrolli läbimist lihtsalt ära täita. Nii säästad ka raha.

10. Tahvelarvuti või e-luger - lae tahvlile alla oma lemmikfilmid või -sarjad, nii ei pea sa suurt sülearvutit üldse kaasagi vedama. Kindlasti lae täis ka oma e-luger, et see pika lennu ajal tühjaks ei saaks.

11. Suupisted - kunagi ei või teada, millal kõht tühjaks läheb, eriti pikkadel lendudel, kus sassi lähevad ka ajavööndid. Kui lennukit tabab aga tugev turbulents, siis ei saa meeskond näljale leevendust pakkuda, mistõttu on alati mõistlik midagi ise kaasa võtta. Lisaks aitab see ka veidi stressi leevendada.

12. Tagavara lugemine - juhuks kui e-lugeriga midagi peaks juhtuma tasub alati kaasa võtta mõni päris paberist raamat või ajakiri. Ajakirjad ei ole nii rasked ja ei võta nii palju ruumi, kui raamatud, mistõttu on need igavuse peletamiseks suurepärased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles