Elektriautode asjatundjad keelustaksid bensiiniautode müügi kiiresti (48)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriautode rentimisega tegelev Mario Kadastik.
Tesla elektriautode rentimisega tegelev Mario Kadastik. Foto: Mihkel Maripuu

Elektriautosid rentivate Eesti ettevõtjate arvates võiks diisel- ja bensiinimootoritel sõitvate uute sõidukite müügikeeld tulla Eestis varem kui Suurbritannias ja Prantsusmaal.

Eesti esimene Tesla omanik ja praegu elektriautode rendiäri ajav Mario Kadastik pidas Suurbritannia ja Prantsusmaa teadet keelata uute diisli- ja bensiinkütustel sõitvate autode müük aastal 2040 positiivseks, kuid nentis, et samm jääb liiga kaugesse tulevikku. «Hea mõte, aga liiga hilja. Varem võiks, sest 2040 on ikkagi 23 aasta kaugusel,» sõnas Kadastik ja arvas, et selle aja jooksul jõuab väga palju fossiilsel kütusel sõitvaid autosid turule paisata. Tema sõnul võiks üleminek toimuda oluliselt varem, näiteks aastal 2030.

«2040 on väga kindla peale minek,» arvas ettevõtja ja võttis riikide otsuse kokku kui näiliselt väga karmi, kuid praktiliselt kasutu, sest otsuse mõju hetkel on null. «Ükski autotootja praegu 23 aasta plaani ette ei mõtle. 13 aastat oleks juba selline perspektiiv, kus peaks tõsiselt mõtlema.»

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles