Viimase kümnendi suurim reservõppus lõpeb pühapäeval

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservõppekogunemine.
Reservõppekogunemine. Foto: Kaitseväe peastaap

29. septembril Pärnus alanud ja sellel nädalal Lääne-Virumaal kaitseväe keskpolügoonil kulmineerunud reservõppekogunemine Siil on viimase kümnendi suurim reservõppus.

Pühapäeval lõppeval reservõppekogunemisel Siil osalenud reservväelased tunnistavad õppuse kordaläinuks ja lubavad edaspidigi sarnastel värskendusõppustel kindlasti kaasa lüüa, vahendas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

„Olen õppusega väga rahul ja kui edaspidigi kutsutakse, tulen raudselt,“ ütles
õppusel jalaväepataljoni staabi personaliohvitseri ülesannetes olnud leitnant Lembit Miil, kes eraelus töötab insenerina.

Leitnant Miil, kellel on kogemus ka kahelt Kevadtormilt hindab õppust Siil tükk maad reaalsemaks ja raskemaks. „Raskemaks positiivses mõttes,“ selgitas leitnant Miil, „väga palju oli õppida. Selles mõttes tahaksin eraldi kiita pataljoni staabi kaadriohvitsere- ja allohvitsere.“

Leitnant Miili sõnul oli õppus väga heaks vahelduseks argirutiinile: „kindlasti
aitavad siinsed kogemused kaasa ka igapäevatöös tsiviilis: sõjaväeline kord ja juhtimine on rakendatavad erasektoris.“

Aastatel 2003-2004 Sidepataljonis aega teeninud reamees Jaspar Aaviku sõnul oli hea meel kokku saada ajateenistuse aegsete kamraadidega. „Umbes 70 protsenti meestest oli siin kohal,“ lausus reamees Aavik.

„Vajaduse korral võib minuga kindlasti arvestada,“ lisas Aavik, kes argielus on
tegev ka kaitseliidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles