Kilk: kellega Kallas kirjavahetust peab?

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ettevõtja Rein Kilk küsis Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et kui Siim Kallas saatis Reformierakonnale kirja, milles teatas, et ei hakka europarlamendi valimistel peibutuspardiks, siis kellega Kallas kirjavahetust pidas.

«Kelle kirjale Kallas vastas?» tundis Kilk huvi.

Meediaärimees Hans H. Luik leidis Siim Kallase kirja tooni hinnates, et kellegi kiri on Kallase tõsiselt närvi ajanud ning tinginud sedavõrd terava vastukirja.

Rein Kilk tõdes, et võimalik, et praegune kirjavahetus on vaid kattevari, millega tasandatakse Siim Kallasele teed tagasi Eesti poliitikasse. Samas rõhutas Kilk, et Kallase positsiooniga mehe jaoks on lisaks tema praegusele ametikohale mõeldavad veel vaid peaministri või presidendi ametid.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi meenutas, et isegi kui Siim Kallas seda sooviks, ei pruugi tema uus ametiaeg Euroopa Komisjonis realiseeruda, kuna omal ajal sai ta komisjoni Eesti kandidaadiks kokkuleppega, mille teine pool nägi ette Reformierakonna ja Res Publica ühinemist.

Kuna aga Reformierakond oma lubadust ei täitnud, võib nüüd olla nii mitmelgi koalitsioonipoliitikul soov Reformile n-ö. «tagasi teha».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles