Põleng Euroopa suurimas naftatöötlemistehases võib tähendada hinnatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Rotterdamis Pernise rafineerimistehases.
Põleng Rotterdamis Pernise rafineerimistehases. Foto: BJORN REMMERSWAAL/AFP/SCANPIX

Hollandis Rotterdamis asuva Pernise rafineerimistehase töö tuli peatada seal nädalavahetusel puhkenud põlengu tõttu, mis omakorda tähendada kütusehindade tõusu.

Tulekahju Rotterdami sadamas sai alguse laupäeval Shellile kuuluva Pernise tehase pingejaamast. Shelli esindaja sõnul kustutati leegid pühapäeva hommikuks ning keegi põlengus vigastada ei saanud.

Ettevõtte teatel uuritakse põlengu põhjuseid ja sel teemal spekuleerida ei soovitud. Ohtu keskkonnale firma kinnitusele ei tekkinud, kuid tehase töö täielik taastamine võib aega võtta mitu päeva.

Deutsche Welle teatel võib töökatkestus Põhja-Euroopas kaasa tuua kütusehindade ja naftatoodete hinnatõusu. Shelli esindaja sõnul pole hinnakõikumine aga suur, vahendas uudisteagentuur AFP.

Pernise rafineerimistehases, mis laiub umbes 800 jalgpalliväljaku suurusel alal, töödeldakse päevas üle 400 000 barreli toornaftat päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles