Tallinnas hakatakse välismaalasi Eesti IT-spetsialistideks vormima (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ettevõtluskõrgkool Mainor käivitab veebruarist uue ingliskeelse õppekava ennekõike välistudengitele, kes asuvad siin õppima praktilisi IT-oskusi, ettevõtlust ja mis eriti oluline - eesti keelt ning kultuuri.

Õpekava kannab nime «Tarkvaraarendus ja ettevõtlus» ning kooli teatel on selle peamine eesmärk Eesti IT-spetsialistide puuduse leevendamine. Erinevatel andmetel on neid meil puudu 3000-5000.  

«Eestis on seni puudunud võimalus õppida inglise keeles kõrghariduse esimesel tasemel tarkvaraarendajaks. Samal ajal on Eestis tuhandeid IT-spetsialiste puudu. Samuti on õpiränne parim viis uute eestimaalaste ühiskonda kaasamiseks. Täitsime ära kriitilise lünga Eesti kõrgharidussüsteemis,» ütles Ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad.

Tarkvaraarenduse ja ettevõtluse õppekava on loodud koostöös Eesti suuremate IT-tööandjatega ning sellel praktiline fookus - suur osa õppest toimub läbi projektide ja praktikate ning on tasuline.

«Lõpetaja peab suutma töötada koos erinevate valdkondade inimestega ning tiimiga luua neile sobivaid IT-lahendusi. Nõudmised õppijale on üsna kõrged. Seetõttu on ka vastuvõtufilter tihe. Kutse Eestisse õppima tulla saavad kandidaadid, kellel on eeldusi hiljem Eesti tööturul ja ühiskonna edukad olla,» ütles Mainori õppeprorektor Eneken Titov.

Esimesed uue õppkava üliõpilased alustavad õpinguid 2018. aasta veebruaris. Õpe kestab kolm aastat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles