15 aastat ehtsat Aasia elamust! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Villa Thai

Kadrioru südamest leiab midagi, mida mujalt ei leia ja mis kutsub sind alati tagasi. See on sõltuvus eksootilisest Tai ja India köögist, mida pakub restoran Villa Thai juba aastast 2002. 

Restoran Villa Thai avas 15 aastat tagasi oma uksed Kadriorus asuvas hoones, kus eelnevalt paiknesid ka teised restoranid, aga eestlaste südamed võitis just Villa Thai. Restorani tegevjuht Üllar Niitav, kes seisab Villa Thai hea maine eest juba aastast 2008, tõdeb, et restoran on küll aastate jooksul olnud pidevas muutumises, aga toitude kvaliteet on alati kõrgel püsinud. “Nii nagu koduski soovid aeg-ajalt vaheldust luua, üritab ka Villa Thai järgida seda, et külalised kohast ära tüdineks. Ikka soovitakse kogeda vau-efekti ja seetõttu muutub meil igal aastal midagi nii sisekujunduses kui ka menüüs,” selgitab Niitav. Restorani Aasia stiilist inspireeritud sisekujundus on tehtud ilma professionaalide abita ja kuigi alati ei pruugi kõik olla täiuslikult kooskõlas, siis restoranipidajad selle üle väga ei muretse. “Aasia stiil ongi segu erinevatest värvitoonidest ja materjalidest ning puudub sirgjooneline lähenemine. Lähtume pigem kolmest põhilisest omadusest – hubasusest, soojusest ja küllakutsuvast.”

Täna võib julgelt öelda, et Aasia toit on eestlasele omaseks saanud ja armastus aina kasvab. “Aasia riikidesse on aastatega aina rohkem reisima hakatud ja sealt saadud toidukogemust soovitakse uuesti kogeda,” selgitab Niitav. Nii on juhtunud, et paljudele restoranikülalistele maitsevad Villa Thais pakutavad toidud rohkemgi, sest turismipiirkondadele omast madalat kvaliteeti Villa Thai endale lubada ei saa. “Restoraniäris tuleb hoida stabiilset kvaliteeti ja seda me ka teeme.”

Foto: Villa Thai

Nepaali kokkade loodud maitseelamused

Restoran Villa Thai menu valmib Nepaalist pärit kokkade kogenud silmade all ning Tai ja India köögi küllaltki vürtsine olemus on siin mugandatud põhjamaisele maitsele sobivamaks. Kes aga soovib kogeda Aasia köögile autentset tulisust, ei pea samuti pettuma.

Kuigi nime Villa Thai puhul mõtleks, et tegemist on üdini Tai restoraniga, siis Nepaalist pärit kokad toovad sinna ka Indiale omaseid maitseid. India toite on menüüs tõepoolest palju ja esindatud on kindlasti ka tuntumad road India köögi ikoonist Chicken Tikka Masalast kuulsa Butter Chickenini välja. Nii nagu ka Indias ei sööda veiseliha, ei leia seda ka Villa Thai menüüst. Küll aga kuuluvad sinna erinevad road nii kana-, pardi-, sea- ja lambalihast kui ka mereandidest.

Muidugi leiab menüüst ka Tai köögist pärit toite nagu pad thai, rohelise, punase ja kollase karri kastmes toidud ning Tai köögi maailmas tuntuks teinud vürtsikas supp Tom Yam. Viimase puhul kehtib reegel, et seda kas armastatakse või vihatakse. “Mina isiklikult seda kunagi ei söönud, aga nüüd on minust saanud selle supi tõeline fänn. Räägitaksegi, et see on niivõrd sõltuvusttekitav, et kui sa seda sööd, hakkab see sulle meeldima ja vajad seda aina rohkem,” kiidab Niitav oma lemmikut. Tegemist on ka Villa Thai ühe kõige teravama toiduga, mida süües on otsaesine garanteeritult märg. Tai köögi tuntuim nuudliroog Pad Thai on aga Villa Thai menüüs ebatraditsiooniliselt klaasnuudlitega, mis loovad roale veel erilisema meki.

Joogimenüüst ei puudu erinevad aasiapärased alkoholivabad joogid nagu legendaarne mango lassi ning ka India ja Tai kohalikud õlled. Kuna paljud eestlased armastavad toidu kõrvale tihti hoopis veiniklaasi keerutada, ei puudu ka selleks puhuks sobiv valik veine nagu India veinid Sula.

Hea sõna liigub inimeselt inimesele

Läbi aastate on Villa Thai suurimaks plussiks vanusest tulenev tuntus ja hea maine. Restorani end reklaamimas väga tihti ei kohta, sest kiidusõnad levivad hoopis inimeselt inimesele. Ka Tripadvisor on restorani tunnustanud ja samuti on Villa Thai valitud Eesti parimate restoranide sekka. “Soovime, et külalised saaksid siit hea elamuse ja oleksid rahul nii toidu, atmosfääri kui ka teenindusega. Kui järjekindlalt ja teadlikult sellesse usume, peegeldub see ka tulemustes,” teab Niitav. “Restoranipidajana olen aru saanud, et restoran on nagu väike laps. Näed vaeva tema kasvatamisega ja hoiad silma peal, et ta ikka õiges suunas liiguks. Kui lased tal omapead olla, hakkab ta ulakusi tegema. 15 aastat on Eesti restoranimaastikul märkimisväärne vanus ja oleme selle üle väga uhked.”

Broneeri laud telefonil 641 9347.

Tutvu restoraniga www.villathai.ee või tule külla J. Vilmsi 6, Tallinnas!

Kõik kontaktid leiad siit…

Foto: Villa Thai
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles