Pildid ja video: Kabulis rünnati Iraagi saatkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinna Kabuli raputas täna rida plahvatusi ja tulistamine, Afganistani siseministeeriumi teatel alustas rünnakut end Iraagi saatkonna ees õhkinud enesetapuvõitleja.

Täna veidi enne keskpäeva alanud rünnakus kostis vähemalt neli plahvatust ja tulistamist ning sündmuskohalt kerkis suitsusammas, teatasid AFP korrespondendid. Siseministeeriumi teatel õhkis enesetapuvõitleja end saatkonna värava ees, seejärel tungisid kolm ründajat saatkonna territooriumile.

Rünnaku korraldasid ISISe propagandaagentuuri teatel nende terroristid. « ISISe võitlejad ründavad Kabulis Iraagi saatkonna hoonet,» teatas agentuur täna veidi peale keskpäeva üksikasju täpsustamata.

Afganistani julgeolekujõud päästsid kompleksist kõik diplomaadid ja töötajad ning toimetasid nad väljapoole ohtu.

Siseministeeriumi esindaja Najib Danish kinnitas, et kõik ründajad on tapetud. Ministeerium ei avaldanud rünnaku ohvrite arvu, kuid teatas, et saatkonna hoone on saanud tõsiselt kannatada. Rünnak kestis kokku umbes neli tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles