Trump käskis pojal venelastega kohtumise kohta valetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jr. ja Donald Trump.
Donald Trump Jr. ja Donald Trump. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump kirjutas oma pojale Donald Trump Jr.-ile ette, mida pressiavalduses Vene esindajate kohtumise kohta öelda, vahendab The Guardian.

The Washington Posti allikate väitel sekkus Trump isiklikult, et peatada Valge Maja nõunikke avaldamast 2016. aasta 9. juunil aset leidnud Donald Trump Jr.-i ja Vene esindajate kohtumise kohta tõest kirjeldust.

Trump saatis Hamburgi G20 kohtumiselt tagasi lennates pojale kirja, milles juhendas, et kampaanianõuniku Jared Kushneri, kampaaniajuhi Paul Manaforti ja viie Vene esindajaga peetud kohtumise kohta peaks andma väiteid, et see keskendus USA-Vene adopteerimispoliitika arutamisele.

Hüljates advokaatide ja nõunike soovitused, et kohtumise kohta peaks andma täieliku tõese ülevaate, dikteeris Trump väidetavalt Air Force One`i pardalt tagasi Washingtoni lennates pojale avalduse, mille too seejärel ette kandis.

Trumpi väitel oli kohtumise näol tegu lühikese sissejuhatava vestlusega, milles keskenduti Vene laste adopteerimispoliitika arutamisele.

Peagi selgus, et tegelikkuses pakuti Donald Trump Jr.-ile demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni kohta kompromiteerivat materjali.

Kogu info kohtumise kokkuleppimise kohta sisaldub pikas avaldatud kirjavahetuses Trump Jr.-i ja Vene advokaadi Natalia Veselnitskaja vahel.

Trump Jr. vastas Veselnitskaja pakkumisele anda Clintoni kohta kompromiteerivat informatsiooni, et kuulaks seda meeleldi.

Veselnitskaja on Vene riigiadvokaat, kes on töötanud muuseas ka FSB heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles