Tehnilise järelevalve amet algatas Võru lastefestivali karusselli suhtes menetluse

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karussell.
Karussell. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehnilise järelevalve amet (TJA) algatas Võru lastefestivalil möödunud laupäeval kiikedega karussellil juhtunud vahejuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks menetluse.

«Lähipäevadel lähevad meie spetsialistid seda atraktsiooni ka kohapeale vaatama. Hetkel on põhjustest veel vara rääkida. Tehniliste ja muude aspektide uurimine näitab, kas probleem oli karusellis, inimeste käitumises – operaatori tegevus, laste endi käitumine – või milleski muus,» kommenteeris TJA avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma.

Võru lastefestivalil kadus laupäeval enne kella 17 kiikedega karussellil ootamatult elekter ja kiiged põrkasid kokku, mistõttu kaks last lendasid vastu raudkonstruktsiooni. Ühel kuueaastasel poisil oli järgmine hommik õnnetuse tõttu jalg paistes. Korraldajatel rohkemate vigastatute kohta infot polnud.

Lapsevanemad Evelin Vals ja Tuuli ehmatasid juhtunu pärast tõsiselt. «Oma laste eest saame vaid öelda, et lapsed said suure ehmatuse osaliseks ja ise lapsevanematena oleme šokeeritud, et selline asi üldse juhtuda sai lastele mõeldud festivalil, kus turvalisus- ja ohutusnõuded tuleks esmajärjekorras üle vaadata ja neid ka järgida. Tagajärjed oleks võinud olla traagilisemadki,» nentisid nad.

Seisma jäänud karusselli eest vastutanud OÜ Tervise Kodu juhatuse liige Kalev Kurrot ütles, et soovib õnnetuses osalenud laste vanematega kohtuda. «Kui palju seal nüüd keegi vigastada sai – ma mõtlesin minna lastevanematega rääkima ja uurima, mis tegelikult juhtus. Ühed väidavad, et tegelikult midagi hullu ei olnud ja see oli ehmatus ja see on vanemate paanika rohkem,» lausus ta eile.

Varem sellist õnnetust tema sõnul karussellil juhtunud ei ole. «See on mõistetamatu, kuidas selline asi sai üldse juhtuda,» ütles ta. Samas tõdes Kurrot, et tegu võis olla ka inimliku eksimusega.

Voolukatkestuste tõttu oli festivalil probleeme ka batuutidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles