Mees suri peenisesuurendusoperatsiooni ajal opilaual

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shannon Fagan / Panthermedia / Scanpix

30-aastane terve noor rootsi mees suri peenisesuurendusoperatsiooni ajal opilaual. Juhtum on tõstatanud taas küsimused selle operatsiooni ohutuse üle.

Protseduuri käigus võetakse kõhult rasva ning süstitakse see peenisesse, kuid õnnetuseks hakkas rasv lekkima, liikus veenide kaudu kopsudesse, kus põhjustas embolismi, mille tõttu omakorda lõhkesid veresooned. Minutite jooksul sai varem südameprobleemideta mees südamerabanduse, kirjutab News.com.au. Hoolimata katsetest tema elu päästa, suri ta kaks tundi hiljem. Juhtumit kirjeldati uuringus, mis avaldati ajakirjas Journal of Forensic Sciences.

Uroloog Tobias Kohler, kes polnud uuringuga seotud, ütles meediale, et meestele protseduuri ei soovitata, kuna see on tegelikult kasutu ning võib sootuks kaasa tuua moonutatud peenise või erektsioonihäired.

2011. aastal suri 21-aastane New Jersey noormees nimega Justin Street samalaadse operatsiooni tagajärjel, kui silikoon, mida nurgaarst tema peenisesse süstis, veresoontesse lekkis. Arst sai möödunud aasta aprillis viieaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles