Ülevaade: Trumpi alluvusest lahkunud tähtsamad ametnikud

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Patsy Lynch/MPI/Capital Pictures/©PYL/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Oma pool aastat kestnud ametiaja jooksul paistab USA president Donald Trump olevat üle võtnud rolli, mida ta kandis USA telesaates «Mantlipärija» («The Apprentice»). Äriteemalises tõsielusõus sai Trumpi hüüdlauseks «Sa oled vallandatud!» («You’re fired!») – nii ütles ta kõigile saatest välja langenutele.

Viimase poole aasta jooksul on saanud sama sõnumi mitu Trumpi administratsiooni töötajat, mitmed on otsustanud ka ise lahkuda. Järgnev on nimekiri vaid kõige olulisematest Trumpi tiimist lahkunutest. 

-Anthony Scaramucci, kommunikatsioonijuht – ametis 10 päeva

Tõenäoliselt oli tegu Scaramucci elu kõige tormilisema ja kaootilisema kümne päevaga. Sellesse aega mahtusid roppused kolleegide kohta, ebaõnnestunud katse nõunikku vallandada, säutsude kustutamine ja uhkeldamine sellega, et tema allub vaid presidendile endale. Scaramucci kümme päeva said kurva lõpu üleeile, mil presidendi uus personaliülem John Kelly ta vallandas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles