Ratas külastas Naissaart, Pranglit ja Aegnat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna
Aegna Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Peaminister Jüri Ratas külastas teisipäeval väikesaarte ringreisi raames Naissaart, Pranglit ning Aegnat, kus ta arutas saarte elanikega väikesaarte kogukondade küsimusi ning tutvus kohaliku elu ja vaatamisväärsustega.

Ringreis algas Naissaare külastusega, kus kohtumisel kohalike elanikega arutati turvalisuse, mandri ja saare vahelise transpordi ning elektri- ja sideühenduste üle, teatas valitsuse pressiesindaja. Peaminister külastas ka sealset Maarja kirikut ning Omari küünis toimunud teater NO99 lavastuse «Revolutsioon» proovi, mis etendub EV100 tähistamise raames.

Pranglil tervitasid Ratast saarevanem Terje Lilleoks ning endine saarevanem Valter Puuström, kes tutvustasid külalistele saare ajalugu ning kultuuri. Kohtumisel saarevanema ja Viimsi vallajuhtidega kõneldi kohalikest huviringidest ja haridusest, aga ka infrastruktuurist ning väikesaartele väga olulistest laevaühendusest ja kommunikatsioonidest. Peaminister külastas ka Prangli põhikooli, Laurentiuse kirikut ning 1941. aastal hukkunud auriku «Eestirand» mälestusmärki.

«Väikesaarte kogukondade küsimused on minu jaoks südamelähedane teema ning ma olen saarerahva külalislahkuse eest väga tänulik,» sõnas Ratas kohtumisel saarte elanikega. «Eesti riigi ja kogukondade elujõulisus on väikesaartel sama oluline kui Kagu- või Lääne-Eestis. Prangli, aga ka Naissaare või Aegna elanike soovid ja mured on sama tähtsad kui need on teistes Eesti asulates. Siinsetel noortel peab olema hea haridus, vanematel tööd ja tegevust ning eakatel väärikas vanaduspõlv nagu teisteski Eesti külades või linnades.»

Pärastlõunal suundus ringreis Aegnale, kus Ratast tervitasid saare püsielanikud ning tutvuti saare sadama olukorraga, päästepunkti ja loodusmajaga.

Saarte külastus oli osa peaministri suuremast väikesaarte ringreisist, tutvumaks nende eluoluga ja arutamaks lahendamist ootavaid küsimusi. Varasemalt on Jüri Ratas väisanud Ruhnut, Abrukat ja Vilsandit, Kihnu saart ning Manilaidu. 4. augustil on plaanis külastada ka Vormsit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles