Vallandatud pressijuht Anthony Scaramucci ei lahku Valgest Majast?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Scaramucci
Anthony Scaramucci Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump vallandas 31. juulil pressijuhina vaid 11 päeva töötada jõudnud Anthony Scaramucci.

Aol.com teatel jäi 53-aastase Scaramucci pressijuhi ametiaeg Valges Majas väga lühikeseks, kuid väidetavalt ei lahku ta siiski USA presidendi lähikonnast, vaid ta tahab saada mingit teist ametikohta.

Anthony Scaramucci
Anthony Scaramucci Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA meedia andmetel olevat Scaramucci oma sõpruskonnale teatanud, et tal  tuleb president Trumpiga neljasilmavestlus ja ta loodab Valges Majas mingil teisel ametikohal jätkata.

Kui see ei õnnestu, siis suundub ta tagasi pangandusse, kust ta poliitikasse tuli.

Ajakirjanike teatel nähti Scaramuccit ta vallandamise päeval, 31. juulil Washingtonis Trump International hotelli restoranis einestamas koos mitme tähtsa isikuga, kes kuuluvad president Trumpi lähikonda. Sama kordus ka 1. augustil.

Anthony Scaramucci
Anthony Scaramucci Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Trumpi endine kampaaniajuht Corey Lewandowski on veendunud, et Trump ei viska Scaramuccit täiesti üle parda, vaid talle leitakse Valges Majas mingi teine töö.

Scaramucci sai väga vähe aega olla Valge Maja pressijuht põhjusel, et ta kasutas Valge Maja nüüdseks endise personaliülema Reince Priebuse kohta solvangut, nimetades teda paranoliseks skisofreenikuks, samuti ründas ta poliitika peastrateegi Steve Bannonit.

Reince Priebus
Reince Priebus Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

Lisaks lubas ta Valges Majas viia läbi korraliku puhastuse, kui siseinfo lekked meediale ei lakka.

Lisaks andis Scaramucci naine Deidre Ball sisse lahutuse vahetult enne seda, kui ta nende poja sünnitas. Naise teatel on ta mees keskendunud liiga oma karjäärile ning pere teda ei huvita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles