Salapärane miljardär tõusis Bezosi asemel maailma teiseks rikkuriks

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amancio Ortega
Amancio Ortega Foto: MIGUEL VIDAL/REUTERS

Hiljuti lühikest aega maailma rikkaima mehe staatust nautinud Amazoni omanik Jeff Bezos langes teisepäeval kolmandale kohale, sest tema koha võttis üle riideketi Zara omanik. 

Zara omanikuks on Hispaania päritolu suurärimees Amancio Ortega, kellest paljud inimesed eriti midagi kuulnud pole. Ajakirja Forbes andmetel on Ortega varade koguväärtuseks hetkel 85,5 miljardit dollarit ja Bezosil 84,6 miljardit dollarit. Ortega ületas 2015. aastal üheks päevaks Bill Gates'i maailma rikkaima mehena ja tegi sama uuesti 2016. aasta septembris, hoides tiitlit kaks päeva.

Amanico Ortega on laiemale avalikkusele paljuski nii tundmatu selle pärast, et mees eelistab privaatsust ja ei suhtle meediaga. Oma pika karjääri jooksul on ta jaganud intervjuusid ainult kolmele ajakirjanikule. Kuni 1999. aastani polnud Wikipedia andmetel mehest saadaval mitte ühtegi fotot. Ortega eelistab väidetavalt lihtsat elustiili ja ei priiska, elades mitte kuigi silmatorkavas korteris La Coruña linnas Hispaanias. 

Business Insideri andmetel sündis mees 1936. aastal Hispaanias Busdongo de Arbas'i linnas. Ortega asutas Zara koos oma esimese naise Rosalia Meraga 1975. aastal. Paar abiellus 1966. aastal ja lahutasid 1986. aastal. Mera suri 2013. aastal 69 aastasena, olles Hispaania kõige rikkam naine. Ortega abiellus 2001. aastal uuesti. 

Veel mõned teadaolevad faktid Amanico Ortegast:

1) Mees eelistab mitte kanda ülikondi ja ei kanna mitte kunagi Zara tooteid.

2) Ta käib iga päev samas kohvikus ja sööb lõunat koos oma töötajatega ettevõtte sööklas. 

3) Nädalavahetustel viibib mees sageli oma maakodus Galicias, kus ta kasvatab kitsi ja kanu. 

4) Ortega naudib ka ratsutamist ning omab Finisterres ratsakeskust. 

5) Tema tütar Marta Ortega on Zara pärijanna ja moeäris väga mõjuvõimas naine. Ka tema elab väga privaatset elu. 

6) Mehele kuulub üks Hispaania kõrgemaid pilvelõhkujaid - Madriidis asuv Torre Picasso, mis maksis 536 miljonit dollarit. 

6) Ortega sõidab Audi A8-ga. 

7) Mees omab Bombardier Global Express BD-700 eralennukit, mille väärtuseks on 45 miljonit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles