Soodsaimate spaapakettide võrdlus: ööklubi piletitest saunarituaalideni välja

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorus Spa Hotell
Noorus Spa Hotell Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui rannapuhkust planeerides ei saa Eesti muutliku ilma peale lootma jääda, siis kodumaistes spaades saab mõistliku hinna eest basseini- ja saunavõlusid nautida iga ilmaga.

Postimehe tarbijatoimetus võrdles spaade pakutavaid soodsamaid pakette ühele inimesele üheks ööks 11.–12. augustil.

«Spaahotellid on erineva taseme ja teenusevalikuga, seega üks ühele võrdlust ainult hinna põhjal teha on väga raske,» rääkis OÜ Spa Tours müügijuht Mario Sau.

Võrreldes spaa-võimalustega majutusasustusi, tuleb välja, et soodsaimate pakettide hinnad erinevad mitu korda ning valikuid leidub nii nõudlikumale kliendile kui ka tagasihoidlikumate soovidega puhkajale. Näiteks kui üksinda reisija saab 51 euro eest aega veeta Värska Spa ühekohalises toas veekeskuse majas buffet-õhtu- ja hommikusöögi ning veepargi, jõusaali ja saunade piiramatu kasutusega, siis kaaslasega Muhumaal tegutsevat Pädaste mõisa külastades tuleb ühele inimesele paketi hinnaks 287 eurot. See sisaldab majutust Double Deluxe’i kategooria toas, hommikusööki restorani Alexander talveaias ning «Koori ja niisuta» poolepäevast spaapaketti.

Valides ja võrreldes eri pakette, tuleks arvestada seda, et soodsaima hinna saamiseks peaks puhkusele minema sõbra või kaaslasega, sest kaheses toas ööbimine tuleb soodsam kui üksiku toa võtmine. Kui aga on soov üksinda puhata, siis sel puhul pakutakse külastajale vastavalt kohale nii spetsiaalseid üheinimesetubasid kui ka lisatasu eest kahekohalisi tubasid. Kui üldiselt tuleb kaaslaseta reisijal maksta lihtsalt paarikümne eurone lisatasu üksinda kahekohalises toas viibimise eest, siis kompromisse tehes on võimalik leida ka soodsamaid variante.

Näiteks Haapsalus asuvas Fra Mare Thalasso Spas maksab pakett ööbimisega ühekohalises toas 86 eurot, kuid soovi korral pakutakse ka soodsamat võimalust ööbida kahekohalises toas tingimusel, et ruumipuuduse korral majutatakse eelnevalt informeerides kliendile veel keegi kõrvale. Sellisel juhul tuleb paketi hinnaks 58 eurot.

Soodsaima diili saamiseks tasub olla paindlik. «Pakettide hinnad on dünaamilised ehk siis sõltuvad nädalapäevast ja täitumusest. Kõige soodsama paketi puhul võivad hinnad varieeruda alates 112 eurost kuni 248 euroni,» selgitas Tartus asuva V SpaaHotelli müügi- ja turundusjuht Triinu Teras nende hinnapoliitikat.

Ka tema juhtis tähelepanu asjaolule, et nende hotellides on hind muutuv, sõltuvalt täitumusest, ning lisas, et üldjuhul saab klient soodsaima hinna, broneerides otse nende kodulehelt või küsides ise pakkumist.

Kuna suvine periood on spaadele kõige kiirem, tasub puhkust planeerida aegsasti, et vältida olukorda, kus soovitud koht on välja müüdud. Näiteks on pakettide võrdlemise ajaks valitud 11. augustil nii Pärnu Hedon Spas kui ka Strand Spa ja konverentsihotellis alles vaid sviidid ning ka Lahemaal tegutsev Vihula mõis on välja müüdud.

Võimalusi lõõgastava puhkuse veetmiseks ei pea kaugelt otsima: pea igast suuremast Eesti linnast leiab ühe või lausa mitu spaad. Sealjuures tasub enne paketi ostmist uurida, ega samal ajal ei toimu läheduses mõnda suuremat üritust, sest see tõstab hinnad kohe lakke. Näiteks 11.–13. augustini leiavad Haapsalus aset Valge Daami üritused.

«Sel ajal on Haapsalus palju turiste, nõudlus majutuskohtade järele väga suur ja meil kehtivad sellel ajal suurürituste hinnad. Seega ei ole meil sellel ajal müügis majutust soodushinnaga või soodsaid pakette,» kommenteeris spaahotelli Laine juhataja Irene Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles