Fotod: mis ülesandeid täitis Mike Pence’i visiidil USA salateenistuse sõiduk? (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pence'i visiidi ajaks Eestisse lennutatud sõiduk.
Mike Pence'i visiidi ajaks Eestisse lennutatud sõiduk. Foto: Erik Prozes

Eestis kahepäevasel visiidil käinud USA asepresidendi Mike Pence’i autokolonnis märgati harjumatu välimusega neljakandilise kastiga maasturit. Selgub, et tegu on Ameerika Ühendriikide salateenistuse (USSS) sõidukiga, mille ülesandeks on muu hulgas tuvastada tuuma- ja keemiarelvi.

USA meediakanal The Drive kirjutab, et musta kastiga maasturile on paigaldatud andurid, mis suudavad tuvastada nii tuuma- ja keemiarelvi kui ka bioloogilisi relvi, mis võivad ohustada presidendi ja asepresidendi autokolonni. Samuti kasutatakse masinat liikuva laona, kus hoitakse erinevat varustust. Sõidukil on väidetavalt veel teisi salastatud võimekusi.

Maastur kuulub Ameerika Ühendriikide salateenistusele, mille üks peamisi ülesandeid on USA presidendi, USA asepresidendi ja nende pereliikmete kaitse.

Masinat kasutatakse presidendi ja asepresidendi autokolonnis. Tegu peaks olema kõige turvalisema ja v-ö riskivabama autokolonniga maailmas, kirjutab The Drive.

Mike Pence'i visiidi ajal Eestisse toodud masin.
Mike Pence'i visiidi ajal Eestisse toodud masin. Foto: Erik Prozes

Kolonni kuulub ligikaudu 16–20 spetsiaalselt ümberehitatud limusiini, pressiosakonna maasturid ja muud masinad, näiteks erilisi side- ja kaugseireseadmeid kandvad autod, mis tuvastavad mürske ja droonirünnakuid, samuti luurevõimekusega autod, kiirabi jt.

Sõidukid, mis kannavad hüüdnime Hawkeye renegade, veavad enamasti konvoid, kes kannavad raskerelvastust. Tavaliselt on tegu suuremate maasturitega, mille taga kastides istuvad automaatrelvadega mehed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles