Loata võetud pildid kadusid Savisaare Liidu videost

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Georg Kõrre

Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare Liitu tutvustav video ilma loata võetud Eesti pressifotograafide piltidega kadus täna Youtube’i keskkonnast ning selle asemel ilmus video, milles on pildid asendatud uute fotodega.

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar jagas laupäeval oma Facebooki lehele video pealkirjaga «Savisaare Liit 2017», milles kasutatud fotode kasutamiseks ei olnud tal luba. Video asus Youtube’i keskkonnas.

Täna keskpäeva paiku asendati video uuega, millest on Eesti pressifotograafide pildid kadunud ja asendatud teiste fotodega. Video sõnum ja kestus on täpselt samasugune, nagu varem.

Oma valimisliidu loomisele viitava ühe minuti ja 25 sekundi pikkuse video taustaks mängib Savisaare enda laul «Kaunis maa». Taustaks näidatakse videoklippe ja lõike vanadest valimisreklaamidest. Savisaar ütleb videos, et ta on tagasi ja tegelikult ei ole ta kunagi ära olnud, lihtsalt mõned inimesed on tahtnud teda enneaegselt maha kanda.

Savisaar loetleb klipis, mida ta on linnapeana Tallinnas ära teinud, muu hulgas nimetab ta Vabaduse kella rajamist, Vabaduse väljaku rekonstrueerimist, tasuta ühistransporti, odavaid apteegikaupu ja linnapoe ehk Lipo avamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles