Taheva vallas saavad seitsme riigi meistrite käes pakkudest võimsad puukujud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaldavere turismitalus Korkuna külas undavad alates kolmapäevast saed ja kajavad kirvelöögid. Rahvusvahelises puukujurite suvekoolis osalejad on vallutanud taluhoovi ja terve avara maa-ala, kus tehakse ettevalmistusi lähipäevade tegevusteks.

Nädala lõpuni kestva suvekooli kestel saetakse ja nikerdatakse puukujusid, toimuvad harivad seminarid ja tegutsevad õpetlikud meistritöötoad. Peakorraldaja Andres Rattasepp sõnastas suvekooli eesmärgi: arendada puukujude loomise valdkonda ja tuua Eestisse rohkem rahvusvahelist kogemust, soodustada algajate kujurite arengut ja luua võimalused kogemuste vahetamiseks.

Suvekooli on kohale tulnud seitsme riigi puukujurid, peale Eesti veel Saksamaalt, Poolast, Leedust, Valgevenest, Venemaalt ja Soomest. Kogemusi jagavad Bernd Winter Saksamaalt, Engelbert Weimann Poolast, Robertas Keliauskas Leedust, Vladimir Chikvin Valgevenest ja Kirill Bair Venemaalt. Nad kõik tutvustavad puutööde, peamiselt puukujude traditsioone oma kodumaal. Teiste seas on kohal ja oma oskusi näitamas Eestis tuntud puutöömeister Raivo Perandi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles