Enamik maavalitsuste töötajaist ei tea, mis ametikohal pärast reformi jätkavad

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsus ja Kesk tänava allee
Valga maavalitsus ja Kesk tänava allee Foto: Arvo Meeks

Suurem osa Eesti maavalitsuste töötajatest ei tea, millisel ametikohal nad pärast maavalitsuste kaotamist töötama hakkavad. 

Riigihalduse ministri Jaak Aabi hinnangul leiab 15 Eesti maavalitsuses töötavast 480 töötajast sarnase ametikoha umbes 280 inimest, sest vastava eriala spetsialiste on vaja nii haldusreformi tagajärjel tekkivates uutes omavalitsustes kui ka riigimajades või omavalitsusliitudes, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Harju maavanema Ülle Rajasalu sõnul on aega maavalitsuse Roosikrantsi maja sulgemiseni vähe, aga vastamata küsimusi palju.

Praeguseks on kindel, et Harjumaa omavalitsuste liit võtab maavalisuselt üle maakonna arengu planeerimise, välisprojektid, osaliselt hariduse ning tervishoiu ja turvalisuse teemad. Liidu esimees Kaupo Rätsepp loodab, et meeskond on komplekteeritud oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles