Keenias avasid islamistid tule reisibussi pihta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitlejad.
Al-Shabaabi võitlejad. Foto: Standard Digital

Keenia rannikupiirkonnas avasid äärmusrühmituse Al-Shabaab islamistid kolmapäeval tule reisibussi pihta, surma sai kolm ja haavata veel mitu inimest, teatasid võimuesindajad.

Rünnak leidis aset mereäärses Lamu maakonnas mõned päevad enne valimisi.

Regiooni politseiülema Larry Kiengi informatsiooni kohaselt oli buss teel Mombasast Kipini, kui selle pihta põõsastest tuli avati. Bussi saatnud politseinikud astusid ründajatega tulevahetusse.

Al-Shabaab on viimastel nädalatel hoogustanud tegevust Keenia piirimaakondades Lamus ja Manderas. Somaalias baseeruv rühmitus on ähvardanud nurjata Keenias teisipäeval korraldatavad valimised. Al-Shabaab on korraldanud Keenias üle saja terrorirünnaku kättemaksuks Somaalia valitsuse toetamise eest.

Somaalias ja naaberriigis Keenias tegutseva Al-Shabaabi vastu on tegevust hoogustanud nii Somaalia julgeolekujõud kui ka USA. Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus Al-Shabaab on alates 2007. aastast võidelnud rahvusvaheliselt toetatud valitsuse kukutamiseks Somaalias.

Somaalia president Mohamed Abdullahi Mohamed kuulutas 6. aprillil riigi sõjatsooniks ja alustas Al-Shabaabi vastu uut pealetungi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles